loader
Foto

Galerie foto

Un medic cu har la "Mic dejun cu un campion": Dr. Renata Dediu

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 5 octombrie, la TVR 2, de la ora 10:00, este Renata Dediu, un medic cu har care construieşte în primul rând speranţa.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Dr. Renata Dediu, medic primar în Oncologie Medicală, pare o fire fragilă dar, în realitate, este de cele mai multe ori sprijinul acelor pacienţi care vin spre ea ca spre ultimul liman.

''În medicină toate bolile sunt grele pentru pacienţi'' spune dr. Renata Dediu, ’’îngerul cu stetoscopul de gât’’, aşa cum o alintă pacienţii. Medicul primar în Oncologie Medicală şi-a sacrificat viaţa de familie pentru ceva ce multora li se pare astăzi chiar exagerat: pasiunea pentru meserie şi dragostea de oameni.

(oar_w460)

La o analiză pragmatică când a optat pentru oncologie, dr. Renata Dediu a luat în calcul evoluţia ştiinţifică fără precedent a ultimilor 30 de ani. ’’Este o luptă între boală şi tratament. În oncologie mi se părea un drum nou, cu o deschidere extraordinară şi, în naivitatea mea de medic tânăr, credeam că în zece ani boala va avea un tratament curativ şi profilaxie. Nu e aşa, din păcate. Cancerul are de cele mai multe ori o simptomatologie atipică şi pentru a evalua starea pacientului trebuie să lucrezi într-o echipă interdisciplinară. Dar a trecut o viaţă pentru a ajunge la această concluzie’’ – mărturiseşte invitata Danielei Zeca Buzura.

(oar_w460)

Fiecare zi urmează o rutină bine stabilită: întocmeşte evidenţa şi îi monitorizează pe cei care, dincolo de boală, au nevoie de un suport moral, prescrie tratamente, intermediază împreună cu echipa sa, cele mai bune şi mai eficiente proceduri personalizate, este prietena cea mai apropiată a celor fără de nădejde. Iar speranţa de viaţă a celor care vin la clinică creşte simţitor.

’’În medicină, toate bolile sunt grele pentru pacienţi. Nu există leacul absolut dar am pacienţi care, cu tratamentul adecvat, pot trăi 15 – 20 de ani fără complicaţii. Dar sunt şi pacienţi pentru care nu pot să fac nimic sau aproape nimic şi atunci trebuie să mă transform într-un bun psiholog şi să le ofer un confort sufletesc. Nu mi-e uşor. Nu numai mie. Niciunui doctor nu-i este’’, adaugă medicul.

"Dr. Renata Dediu vine la clinică dimineaţa devreme şi pleacă târziu, cu conştiinţa că a făcut tot posibilul pentru cei pe care îi are în grijă. Şi aceştia nu uită să-i întoarcă o părticică din darurile sale: ’’Trăiesc, şi asta datorită probabil şi d-nei dr. Renata Dediu’’. Un dialog cu Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, de la 10:00, la TVR2 şi duminica de la ora 9:00, la TVR3. (difuzare sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 10:00)", spune producătorul Ileana Ploscaru Panait.

Difuzare TVR2: sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 10:00

Reluări TVR2: luni, 7 octombrie 2019, ora 10:00

Difuzare TVR3: duminică, 6 octombrie 2019, ora 9:00

Difuzare TVRI: luni, 7 octombrie 2019, ora 01:00

sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 9:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 10:00

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2