loader
Foto

Galerie foto

Un jurnalist civil în vremuri de război, duminică, la „Jurnal de front”

Dragoş Tăbăran, jurnalist senior Ştiri Externe în cadrul Direcţiei de Ştiri a Televiziunii Române, a fost invitat duminică, 9 noiembrie, la Jurnal de front. Emisiunea a putut fi urmărită la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, de la ora 12:30.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Interviul este disponibil online pe TVR+

„Jurnalismul şi chiar jurnalismul de front se schimbă de la un conflict la altul, de la o etapă la alta, de la un deceniu la altul.”

Dragoş Tăbăran este autorul a mii de ştiri şi comentarii de politică externă, legate de evenimente internaţionale. El ne oferă zi de zi nu numai informaţii, dar şi o viziune de ansamblu şi de perspectivă pentru a ne ajuta să înţelegem lumea în care trăim.

„ - Crezi într-o lume fără război?

- Nu. Războiul e în firea omului.

Cred că datoria noastră ar fi să încercăm, prin informaţiile pe care le oferim, să arătăm ce înseamnă drama războiului şi poate să contribuim astfel la evitarea lui.”

Dragoş Tăbăran a fost corespondent de război în Irak (2003), în Afganistan (2008), corespondent pentru Afaceri Europene la Bruxelles (în perioada 2006 - 2007) şi corespondent special în Republica Moldova, 2005.

A realizat emisiuni de evenimente internaţionale şi de politică externă: Mapamond, Timpul Europei, Atlas,  Geopolitica (publicist-comentator şi producător), Euroatlantica (publicist-comentator şi producător) De la Est la Vest (publicist-comentator şi producător), Lumea de Azi (publicist-comentator, corespondent extern), Lumea azi (publicist-comentator, analist).

(w882) Dragos Tab

În anul 2003 a primit premiul „Corespondentul străin al anului”, acordat de Ministerul Afacerilor Externe, pentru activitatea în timpul războiului din Irak. Tot în anul 2003, i-a fost acordată o diplomă de la Fundaţia Manfred Worner pentru activitatea de corespondent de război în Irak.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2