loader
Foto

Un adevărat ”raid” pescăresc

Duminică, 28 mai, de la ora 10:00, echipa emisiunii ”Pescar hoinar” ne-a invitat pe TVR 2 la o nouă aventură. De data aceasta, ghizii ne-au condus în județul Vâlcea.

 

Ștefan Stoica
Pescar hoinar

În această expediție marca „Pescar hoinar”, Ştefan s-a aflat în judeţul Vâlcea, în căutarea păstrăvului. Destinațiile au fost lacul Brădişor, lacul Mălaia şi râul Latoriţa.

Deși a fost o călătorie lungă şi obositoare, perseverenţa a fost răsplătită. Pescarul hoinar a reuşit să admire punctele păstrăvilor, dar şi frumuseţea peisajelor montane. Până la urmă, orice călătorie este o lecţie de viaţă.

La rândul ei, Iulia a pescuit la crap, pe balta Neajlovului, alături de un cunoscut artist, Tavi Colen.

Aventuri... aventuri... momente şi momente – pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

 

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

 

 

 

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
11:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2022) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul:52

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Valentin Teodosiu:

Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca ...

La „Istorii de bun gust”, „Marele templu de dincolo” al Iuliei Hasdeu, între adevăr şi legendă

Noua ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 8 iunie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să pătrundem într-o lume plină plină de ...

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marţi, 6 iunie, ora 17:30, la TVR2 și TVR+.