loader
Foto

Galerie foto

„Ultimul dans”, cu Patrick Swayze, filmul săptămânii la TVR 2

Când vremea friguroasă ne îndeamnă să petrecem mai mult timp acasă, filmele TVR 2, potrivite pentru toate vârstele, sunt modul plăcut de a ne bucura de timp de calitate alături de cei dragi. Aflați recomandările noastre pentru săptămâna 22-28 noiembrie.

 

Ecranizări de exceptie, fie că este vorba de comedie, dramă, thriller sau aventuri, nimic nu se compară cu bucuria trăită de copii, adolescenți și adulți totodată. Filmul săptămânii este „ULTIMUL DANS”, cu apreciatul actor Patrick Swayze. Pentru fanii serialelor italiene, TVR 2 va difuza, tot sâmbătă, cea de-a doua parte a mini seriei „Chip de înger”, cu Gabriel Garko în rolul principal. Din lista cu cele mai bune titluri autohtone, „Duminica filmului românesc” a pregătit două lungmetraje în regia lui Iulian Mihu, iar cinefilii pasionaţi pot urmări la Filmul de artă „ARŞIŢĂ ŞI COLB” (HEAT AND DUST - Marea Britanie, 1983), în regia lui James Ivory, o ecranizarea a romanului cu acelaşi titlu al scriitoarei Ruth Prawer Jhabvala cu multe premii în palmares.

MIERCURI, 24 NOIEMBRIE Ora 21.00

DISTRACŢIE LA RECE (OUT COLD – SUA, 2001)

Regia: Brendan Malloy, Emmett Malloy

Cu: Jason London, A.J. Cook, Zack Galifianakis

(w882)

Comedie. Rick şi prietenii lui, o gaşcă de tineri pasionaţi de schi şi snowboarding, trăiesc şi lucrează într-o mică staţiune montană din Alaska. Şeful lor, „Papa” Muntz, era la fel de amator de distracţii ca şi ei, dar moartea lui neaşteptată a schimbat lucrurile. Moştenitorul complexului are de gând să vândă întreaga proprietate, care va fi transformată într-o staţiune de lux, iar angajaţii vor fi concediaţi. Evident, Rick şi amicii lui încearcă să se opună proiectului şi reuşesc să creeze şi mai multe încurcături!

JOI, 25 NOIEMBRIE Ora: 21.00

CAPCANĂ INFERNALĂ (THE AU PAIR NIGHTMARE – SUA, 2020)

Regia: Joe Russo

Cu: Annie Heise, Brytnee Ratledge, Tristan Thomas

(w882)

Thriller. Ca să depăşească trauma morţii logodnicului ei, Taylor se mută în alt oraş şi se angajează bonă în casa unui cuplu bogat, ocupându-se de fetiţa lor de opt ani. John şi Alessandra sunt solitari, iar ciudăţeniile lor îi dau de bănuit lui Taylor, care începe să creadă că cei doi ascund lucruri sinistre. Mai mult decât atât, ea trebuie să descopere care sunt aceste secrete, ca să scape cu viaţă din casa lor.

SÂMBĂTĂ, 27 NOIEMBRIE Ora: 20.00

ULTIMUL DANS (ONE LAST DANCE – Canada, 2003)

Regia: Lisa Niemi

Cu: Patrick Swayze, Lisa Niemi, George De La Pena

Dramă. După moartea lui Alex McGrath, directorul artistic al unei companii de dans din New York, trei dintre foştii săi studenţi se reunesc pentru a recrea un spectacol care ar putea salva compania de la faliment. Pentru Travis, Chrissa şi Max, care au pornit demult pe drumuri separate, proiectul este o şansă la împăcare cu eşecurile trecutului şi cu memoria mentorului lor, dar şi şansa de a-şi redescoperi pasiunea pentru artă şi dans.

(w882)

Ora: 22.00

CHIP DE ÎNGER (VISO D'ANGELO - Italia, 2011)

Partea a doua (din patru)

Regia: Eros Puglielli

Cu: Gabriel Garko, Cosima Coppola, Eva Grimaldi

(w882)

Thriller. Într-un orăşel italian de pe malul mării, un şir de crime misterioase înfioară comunitatea: asasinul lasă un rozariu în mâinile fiecăreia dintre victimele sale. Cazul îi este încredinţat inspectorului Roberto Parisi, specialist în crimele în serie, care descoperă că toate victimele locuiseră o vreme la centrul de recuperare Santa Teresa, condus de sora Serafina. Ca să afle ce se întâmplă dincolo de uşile închise, Parisi o trimite acolo pe colega lui, Angela Garelli, ea însăşi fostă toxicomană. În timp ce îşi urmează tratamentul, Angela se trezeşte prizonieră a unui labirint de intrigi şi de secrete pe care nimeni nu le-ar fi crezut posibile în orăşelul lor aparent liniştit.

DUMINICA FILMULUI ROMÂNESC, 28 NOIEMBRIE Ora: 13.00

COMOARA – România, 1982

Regia: Iulian Mihu

Cu: Gheorghe Cozorici, Violeta Andrei, Jean Lorin Florescu, Alexandru Racoviceanu

(w882)

Aventuri. În secolul 16, românii dintr-un ținut transilvănean descoperă din întâmplare comoara regelui dac Decebal. Giuvaerurile sunt trimise în Moldova, condusă de domnitorul Petru Rareș, dar prințul Transilvaniei și regele Ungariei tocmesc o bandă de mercenari și le ordonă să atace mesagerii și să fure comoara.

Ora: 20.00

LUMINA PALIDĂ A DURERII – România, 1979

Regia: Iulian Mihu

Cu: Liliana Tudor, Gheorghe Marin, Violeta Andrei, Florina Luican, Emanoil Petruț

Dramă. În vara anului 1913, într-un sat din apropierea Buzăului, Ionică, fiul învățătorului, este martorul vieţii grele a sărmanilor săteni. Oamenii muncesc și câte 16 ore pe zi la sondele de petrol, în schimbul unor salarii foarte mici. În plus, războiul se apropie și speranțele lor încep să se năruie.

"În Lumina palidă a durerii, noblețea sufletească a țăranului român se întruchipează în două femei tinere și un băiat adolescent. Moartea plutește asupra fiecărei zile. Moartea de foame, de boală, de accidente. Moartea e însă privită fără frică. Curajul în fața morții e, de fapt, o veche moștenire dacă. Geții socoteau că moartea nu întrerupe viața, ci o prelungește." (D.I. Suchianu, "România literară", 1980)

Ora: 22.30 FILMUL DE ARTĂ

ARŞIŢĂ ŞI COLB (HEAT AND DUST - Marea Britanie, 1983)

Regia: James Ivory

Cu: Greta Scacchi, Julie Christie, Christopher Cazenove, Shashi Kapoor

*Premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat

*Nominalizare la Palme d'Or – Festivalul de la Cannes

(w882)

Dramă. Ecranizare a romanului cu acelaşi titlu al scriitoarei Ruth Prawer Jhabvala. Anne, tânără jurnalistă la BBC, pleacă în India pentru a reconstitui istoria mătuşii sale, Olivia Rives, care, în anii '20, s-a aflat în centrul unui răsunător scandal sentimental: locuind la Satipur împreună cu soţul ei, Douglas, înalt funcţionar britanic, şi plictisită de mediul convenţional al coloniştilor englezi, Olivia devine amanta lui Nawab, un tânăr prinţ indian.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2