loader
Foto

TVR 2 a transmis slujba de beatificare a Papei Paul al VI-lea

Duminică, 19 octombrie, TVR 2 a transmis, în direct de la Vatican, slujba de beatificare a pontifului care s-a aflat la conducerea Bisericii Catolice între 1963 – 1978. Evenimentul a început la 11:30 şi a putut fi urmărit şi pe TVR HD, iar online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă pe TVR+.

Născut sub numele Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini la data de 26 septembrie 1897, el a fost ales papă pe 21 iunie 1963, după moartea Pontifului Ioan al XXIII-lea. De-a lungul celor 15 ani, Papa Paul al VI-lea a fost unul dintre promotorii mişcării ecumenice şi a finalizat Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său care a oferit Bisericii o deschidere mult mai largă, atât faţă de celelalte confesiuni, cât şi faţă de societate. Astfel, el a devenit cunoscut ca „omul dialogului”.

Paul al VI-lea a interpretat acest Conciliu ca pe un examen de conștiință, destinat să ascută conștiința Bisericii, a propriei identități, a propriei misiuni și, în consecință, să reînnoiască modul de a propune mesajul evanghelic, structurile și modalitățile de a acționa ale Bisericii”, a spus părinteleAngelo Maffeis, președintele Institutului Paul al VI-lea, pentru Radio Vaticana.

Papa Paul al VI-lea a fost descris ca un om strălucit, profund spiritual, umil, rezervat și blând, de o „curtoazie infinită”. A fost primul papă care a vizitat toate cele cinci continente, fiind şi cel care a călătorit cel mai mult.  Pentru actualul suveran pontif, Paul al VI-lea este unul dintre punctele sale de reper, amintind de Enciclica „Humanae Vitae”, iar la a 50-a aniversare a alegerii Papei Paul al VI-lea, el a subliniat trei aspecte ale pontificatului Papei Paul al VI-lea: „iubirea lui pentru Cristos, pentru Biserică şi pentru umanitate”.

Liturghia de beatificare a avut loc la finalul Sinodului extraordinar pe tema familiei – Sinodul Episcopilor, care se desfăşăoară în această perioadă la Vatican. Liturghia a fost transmisă în direct de TVR 2, iar realizatori au fost Titi Dincă şi Elena Dinu.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2