loader
Foto

TVR 2 și Corina Dănilă vă aduc interviurile de colecție marca „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până vineri, de la ora 10:10, aţi revăzut pe TVR 2 și TVR+ interviurile realizate în primul sezon al emisiunii „IERI-AZI-MÂINE”.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 17 august, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă vă propune o reîntâlnire cu Ştefania Rareş, una dintre vocile reprezentative ale folclorului bucovinean. A debutat la 16 ani, alături de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava (1959), ca doi ani mai târziu să ajungă pe scenele din Bucureşti.

De-a lungul carierei sale, a luat ţara la paşi mărunţi şi a concertat peste tot în lume, mai puţin în Australia, cum îi place ei să menţioneze. Debutul pe micul ecran a venit în 1961, când  a participat la emisiunea „Viaţa Satului” după ce a fost remarcă de realizatoarea TVR Florica Gheorghiescu. Vom revedea câteva din aceste momente de aur luni, de la ora 10:10.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Marți, 18 august, emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” v-o aduce – de la ora 10:10 – pe Anca Sigartău. Și cum ziua de marți este ziua dedicată divertismentului, echipa TVR 2 și Anca v-au pregătit o ediție memorabilă, în care vom revedea momente de aur din Arhiva TVR.

Pe Anca o cunoaştem cu toţii din rolurile cărora le-a împrumutat sensibilitatea, fragilitatea şi forţa ei, cucerind publicul. Păstrându-şi nealterată pofta de joc, este, de fiecare dată, o prezenţă carismatică ce ţine cu sufletul la gură spectatorii care o răsplătesc mereu cu nesfârşite aplauze.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Pentru miercuri, 19 august, ziua dedicată muzicii ușoare, Corina Dănilă o aduce în platoul TVR 2 pe Carmen Rădulescu, una dintre cele mai cunoscute cântărețe ale generației dinainte de Revoluție. Știați că artista a apărut prima oară pe scenă chiar la vârsta de 3 ani?

De la 13 ani, Carmen a început să participe la diferite competiții muzicale din țară, ca-n 1984 să înceapă colaborarea cu celebrul textier Șerban Georgescu.  Printre cele mai cunoscute piese ale artistei, se numără „Speranţă, dă-mi speranţă”, „Muzica te cheamă” şi „Nu ştiu”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Gelu Nițu este invitatul care ne va vorbi pe 20 august, despre frumusețea vieții pe scenă, întrucât joi sărbătorim din nou teatrul. Cunoscutul actor al Teatrului Odeon mărturisește într-un interviu că a debutat... de patru ori.

„Prima oara în anul III,  la Teatrul Bulandra alături de Radu Beligan, Marin Moraru și Ileana Predescu  în «Transplantul inimii necunoscute», a doua oară  în anul IV, invitat la Ploiești, unde mi s-a oferit rolul principal în „Omul  care”, iar a treia oară la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț  ca actor cu patalama, rolul principal în «Seful sectorului suflete» iar a patra oară s-a întâmplat în Sala Majestic a Teatrului Odeon, care a fost inaugurată cu «Zamolxe» de Lucian Blaga, cu mine în rolul lui Zamolxe”, spunea Nițu într-un interviul realizat de Pro TV.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Încheiem săptămâna cu Silviu Biriş. Vineri, 21 august, în ziua dedicată divertismentului, nepotul cunoscutei interprete Veta Biriş ne va vorbi despre cariera lui de la Teatrul Național I.L.Caragiale din Bucureşti, unde lucrează din 1997. Printre cele mai importante roluri jucate pe scena teatrului bucureştean se numără: Iordache din „D’ale Carnavalului”, Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă” sau Gennaro din „Lucrezia Borgia” de Victor Hugo.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

0:30 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

1:30 Universitaria (R)

*Emisiunea Universitaria va fi construită ca un puzzle al ofertelor şi realizărilor universitare, doctorale şi academice din diferite domenii de activitate, pentru a întări misiunea televiziunii publice de a educa românii.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior si prezentator Camelia Moise

Producator : Larisa Avram

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2