loader
Foto

TVR 2 aduce: "Viaţa visată"

În fiecare sâmbătă, de la ora 22:10, la TVR 2 vă puteţi delecta cu un serial excelent: „Viaţa visată” (La vita promessa – Italia, 2018).

 

Producţie televiziunii Rai 1, cu imagini frumoase, emoţie şi o actriţă expresivă şi carismatică în rolul principal, Luisa Ranieri, cele 8 episoade ale serialului regizat de Ricky Tognazzi au fost lansate pe 16 septembrie 2018. În scurt timp miniseria a ajuns la o audienţă de aproape 6 milioane de telespectatori în ţara de origine.

Ficţiunea începe în Sicilia, în anii 1920. Carmela Carrizzo (Luisa Ranieri) şi-a văzut soțul murind din mâna fermierului Vincenzo Spanò (Francesco Arca). Acesta din urmă, atras dar respins de femeie, se răzbunase astfel lovindu-i familia. Nu numai că îl omorâse pe bărbatul pe care Carmela îl iubea, dar, cu violența sa, îl lăsase paralizat pe unul dintre cei cinci copii ai femeii, Rocco (Emilio Fallarino). Carmela hotărăşte să fugă împreună cu copiii ei şi să îşi construiască, cu sacrificii, o nouă viață în America. În partea a doua, miniseria ne poartă în anii ’30. Carmela se instalează într-un apartament din cartierul New York din Little Italy , căutând răscumpărarea și urmărind visul unei vieți mai bune într-un ținut dominat de interdicție și de criza economică. Cu toate acestea, problemele pentru familia sa, care va naviga între vise și dezamăgiri, nu vor întârzia să apară. Trecutul va reveni să-o caute, iar ea va trebui să se ocupe din nou de violentul Vincenzo Spanò .

“În viață renaști de fiecare dată când te confrunți cu o durere. L-am pierdut pe tatăl meu foarte tânără și l-am pierdut pe tatăl vitreg acum doi ani. De acolo de fiecare dată trebuie să o iei de la capăt și să ai puterea să o faci. În familia mea, pentru cei dragi, în viața de zi cu zi, în ochii fiicelor mele. De acolo începe din nou: de la iubirea care te înconjoară. Munca este un motor excelent. Pentru noi, femeile, este la fel de importantă ca familia: este afirmarea ta, te distrage, te scoate din coajă, creează relații importante. Munca este fundamentală în viața unei persoane, atât a unui bărbat, cât și a unei femei”, spunea într-un interviu despre viaţa sa actriţa Luiza Ranieri.

VIAŢA VISATĂ (LA VITA PROMESSA – Italia, 2018), Sezonul 1
Regia: Ricky Tognazzi
Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi

Dramă. Sicilia, 1921. Carmela Carrizzo, soţie şi mamă a cinci copii, devine ţinta obsesiei lui Vincenzo Spano, un vătaf fără scrupule, care, neputând s-o seducă, o persecută până la a-i ucide soţul şi a-i lăsa unul dintre fii neputincios. Ca o leoaică în stare de orice ca să-şi salveze puii, Carmela îşi adună toate forţele şi porneşte împreună cu copiii ei într-o călătorie lungă şi primejdioasă peste ocean, către America. Familia se instalează într-un apartament din cartierul newyorkez Mica Italie, unde curajoasa siciliancă îndrăzneşte să viseze la o viaţă mai bună decât cea de care fugise. Dar „pământul făgăduinţei” este, în realitate, o ţară dominată de criza economică şi de prohibiţie, iar necazurile nu vor întârzia să reapară.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2