loader
Foto

Galerie foto

Tunisia ca un izvor în deșert

„Cap Compas” a cutreierat prin ținuturile Tunisiei în ediția din 19 noiembrie, de la ora 12:30, la TVR 2.

 

Cap Compas

Orice călător ajuns aici simte nevoia să își odihnească privirea.

Arhitectura din desert cu modele geometrice simple și bogate formează fațadele majorității clădirilor atât în orașul vechi cât și în noua zonă turistică.

Pustiul devine un adevărat personaj în unele locuri iar drumul până la Tozeur este înspicat cu nerăbadarea ascuțită ca un fir de lumină care trasează așteptarea și cufundă în curiozitate. În oazele din jurul orașului cresc mii și mii de palmieri care oferă curmale dulci.

(w882) tunisia

Eden Palm nu este doar muzeu ci și un concept inovator a cărui misiune este de a oferi vizitatorilor regiunii Tozeur o experiență unică - descoperirea autentică și inteligentă a universului palmierului respectiv a curmalului.

(w882) desert tun

Chebika pare o lume compusă ca un lego doar că palmierii, stâncile și apa sunt de-a dreptul reale.

(w882) tunisia de

Drumeția prin canion face aventura mai interesantă atunci când îți muți privirea dintr-o vale în alta. Locul acesta a servit drept loc de filmare pentru scene din îndrăgitul film Pacientul Englez.

(w882) canoin tun

Vă facem cunoștință cu Souada. Este o scriitoare care s-a dedicat păstrării valorilor și care a așezat pe hârtie amintiri din viața celor care au trăit pe aceste meleaguri.

(w882) elena dinu

Producător: Elena Dinu

 

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

din 16 aprilie //

(Reluare)

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2