loader
Foto

Galerie foto

Tumultoasa Lombardia: Bergamo, un loc încărcat de istorie

Duminică, 26 iunie, călătorim pe străduţele pietruite ale Italiei, care ne duc în Bergamo, cochetul oraş aflat la 40 kilometri de Milano. De la ora 12:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Una dintre destinaţiile de weekend frecventate de turişti, şi unde se ajunge în mai puţin de o oră cu trenul, este Bergamo, aflat la vreo 40 kilometri de Milano. Tot la Bergamo se află şi un aeroport internaţional unde aterizează şi cursele low cost spre Milano. O mare parte dintre turiştii care vizitează Milano aleg să se cazeze aici, evitând agitaţia şi aglomeraţia, ca să se bucure de atmosfera medievală şi liniştită din Bergamo.

Bergamo reprezintă o răscruce pentru drumurile comerciale, un loc încărcat de istorie, artă şi numeroase festivaluri fastuoase. Un lucru este sigur, odată ajunşi aici, veţi întâlni cel puţin un festival și nu trebuie să fiţi  surprinşi dacă veți găsi chiar mai multe!

Orașul a fost pe vremuri cel mai îndepărtat avanpost al republicii  Veneția de la poalele Alpilor, servind totodată ca poartă comercială pentru mărfurile de la Marea Adriatică, prin Milano făcând legaăura între Europa centrală și cea de Vest.

***

„Cap compas” este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas.

 

 

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 94

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2