loader
Foto

Galerie foto

Trecutul care ne învaţă...Tânăr jurnalist pe urmele Holocaustului

Duminică, 16 noiembrie, la „Jurnal de front” a venit jurnalista Liliana Simionescu.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„În şcoală nu am avut foarte multe discuţii despre Holocaust. Eu nu am avut acces la informaţia asta decât trecător, la o oră de istorie. Vorbeam despre război, despre sistemul nazist. Dar nu ni s-a explicat despre Holocaust. Şi m-am gândit că trebuie să fac ceva ca să afle şi alţii.”

Liliana Simionescu este jurnalist independent cu o experiență de peste 7 ani în presa din România. Şi-a început cariera ca jurnalist colaborator la secţia de limba română a BBC World Service- Bucureşti. După închiderea biroului BBC România, la 1 August 2008, ea a fost, timp de patru ani, reporter şi prezentator de ştiri la Radio France Internationale, secţia de limbă română, de la Bucureşti.

(w882) Daniela ZE

În 2011, a fost câştigătoarea concursului „Reporter European 2011” acordat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România pentru cel mai tânăr jurnalist, cu un reportaj despre situația copiilor cu autism în România.

În acelaşi an, a părăsit redacţia RFI pentru a deveni consultant de comunicare şi s-a alăturat proiectului Casa Jurnalistului, o comunitate de jurnalişti independenţi.

În 2012, a fost jurnalist bursier în proiectul „Understanding the past, shaping the future”, unde a făcut o serie de reportaje despre lagărele de concentrare naziste Bergen-Belsen, Germania şi Auschwitz Birkenau, Polonia.

Din 2013, Liliana Simionescu este membru al Alianţei Internaţionale a Jurnaliştilor Români.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 71

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Immenhof: aventuri dintr-o vară

Film* Immenhof: aventuri dintr-o vară (Immenhof-das abenteuer eines sommers-Germania, 2019)

Regia: Sharon von Wietersheim

Cu: Leia Holtwick, Laura Berlin, Ella Paffgen

*Film de aventuri, family. După moartea tatălui lor, cele trei surori Jansen preiau conducerea hergheliei Immenhof şi încearcă să ducă mai departe preţioasa moştenire. Charly, cea mai mare dintre fete, are 23 de ani şi trebuie să le poarte de grijă şi surorilor ei Lou şi Emmie. Problemele financiare nu întârzie să apară, dar devotamentul tinerelor faţă de fermă şi talentul lui Lou, o adevărată îmblânzitoare de cai, vor reuşi să le scoată din necaz.

Redactor: Laura Bălan

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2