loader
Foto

Galerie foto

Trecutul care ne învaţă...Tânăr jurnalist pe urmele Holocaustului

Duminică, 16 noiembrie, la „Jurnal de front” a venit jurnalista Liliana Simionescu.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„În şcoală nu am avut foarte multe discuţii despre Holocaust. Eu nu am avut acces la informaţia asta decât trecător, la o oră de istorie. Vorbeam despre război, despre sistemul nazist. Dar nu ni s-a explicat despre Holocaust. Şi m-am gândit că trebuie să fac ceva ca să afle şi alţii.”

Liliana Simionescu este jurnalist independent cu o experiență de peste 7 ani în presa din România. Şi-a început cariera ca jurnalist colaborator la secţia de limba română a BBC World Service- Bucureşti. După închiderea biroului BBC România, la 1 August 2008, ea a fost, timp de patru ani, reporter şi prezentator de ştiri la Radio France Internationale, secţia de limbă română, de la Bucureşti.

(w882) Daniela ZE

În 2011, a fost câştigătoarea concursului „Reporter European 2011” acordat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România pentru cel mai tânăr jurnalist, cu un reportaj despre situația copiilor cu autism în România.

În acelaşi an, a părăsit redacţia RFI pentru a deveni consultant de comunicare şi s-a alăturat proiectului Casa Jurnalistului, o comunitate de jurnalişti independenţi.

În 2012, a fost jurnalist bursier în proiectul „Understanding the past, shaping the future”, unde a făcut o serie de reportaje despre lagărele de concentrare naziste Bergen-Belsen, Germania şi Auschwitz Birkenau, Polonia.

Din 2013, Liliana Simionescu este membru al Alianţei Internaţionale a Jurnaliştilor Români.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


20:00 Rivalii (R)

Rivalii

*Editie speciala GALA NEMURITORII

Editia din 22 iunie este, de fapt, o editie speciala. Aceasta este realizata in parteneriat cu Teatrul Constantin Tanase si consta intr-o gala, supranumita ,,Gala Nemuritorii”. In aceasta sunt evocati artisti si compozitori ce nu mai sunt printre noi si care au lasat slagare celebre din istoria muzicii usoare romanesti: Dan Spataru, Madalina Manole, Dumitru Lupu, Ilie Micolov, Florin Bogardo, Ghe. Dinica, Malina Olinescu, Mihai Constantinescu, Victor Socaciu, Gica Petrescu, Vasile V. Vasilache, Doru Stanculescu, Luigi Ionescu, Laura Stoica, Aurelian Andreescu.

Interpretarea apartine artistilor: Tavi Colen, Daniela Tanase, Gabriel Dorobantu, Bogdan Ionita, Stela Enache, Silviu Biris, Millenium, Sanda Ladosi, Fuego, Crina Matei, Mirabela Dauer, Dan Helciug, Corul Seniorilor Sector 6, Maria Nagy, Mihai Traistariu.

In sala sunt prezente personalitati din diverse domenii, precum si membri ai familiilor celor evocati: Doina Melinte, Simona Constantinescu, Dumitrana Lupu, Elena Stoica, Aneta Stan, Viorica Flintasu, Mihai Alexandru, Eli Laslean, Liza Panait.

De asemenea, nu lipsesc momentele umoristice, sustinute de Valentina Fatu si Vasile Muraru, si cele artistice, ale baletului Teatrului Constantin Tanase.

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Andreea Baciu

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Teatrul de Revista Constantin Tanase si Astra dell Arte

(Reluare)

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 44

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 a transmis în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

 

#tvr2