loader
Foto

Galerie foto

Timpuri și anotimpuri castiliene, la „Cap compas”

Duminică, 5 februarie, de la ora 13:00, la TVR 2, și de la ora 14:00, la TVR HD, gustăm din bucatele tradiționale ale Spaniei și ne relaxăm în Plaza Mayor din Madrid, un spaţiu animat, atracția numărul 1 a localnicilor și a turiștilor.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Timpul a împrăştiat mărgăritare pe tot întinsul Madridului, pentru că avem nevoie de un răgaz, alegem un hotel. Spre marea noastră surpriză acest loc este unul peste așteptările mele. Nimic nu anunța de afară bunul gust și impresionantul decor de interior. Aerul istoric pe care îl dă piatra, mobilierul de epocă, bine integrat în ambient, și toate decorațiunile bine gândite și așezate, creează o scenografie impresionantă în care poți contempla trecutul adulmecând viitorul, dar mai cu seamă gustând prezentul.

(w882) Madrid

În general un spaniol consumă 5 kg de jambon crud-uscat pe an. O cantitate apreciabilă. La aceasta se adaugă celelalte salamuri tradiționale. Este așadar nevoie de multă măiestrie pentru a răspunde gustului consumatorilor care, prin experiență, sunt pretențioși. Bucățelele de carne și de grăsime din celebrul chorizo se disting foarte bine, iar aroma este intensă, bine balansată. Gustul specific de boia este pregnant. Aroma este dată de metoda  tradițională de obținere. Carnea și grăsimea folosite sunt de cea mai bună calitate, fără zgârciuri sau fibre tari. Un expert are grijă să verifice permanent calitatea cârnaților în timpul maturării. Jamboanele ocupă un loc special printre delicatesele cele mai apreciate în bucătaria mondială.

(w882) Salamuri

Ca în toate orașele vechi ale Spaniei, periplul trebuie să înceapă din nelipsita Plaza Mayor, centrul simbolic şi real. Aceasta este una dintre cele mai frumoase piețe monumentale ale țării și a fost ridicată prin grija regelui Filip al V-lea, între anii 1729-1756. Ca peste tot în Spania, Plaza Mayor este un spațiu animat, atracția numărul 1 a localnicilor și călătorilor deopotrivă, plin de cofetării, baruri, restaurante şi magazine cu tradiţie.

(w882) Csap Compa

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii.

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2