loader
Foto

„Teatrul nu se poate face singur, e o artă, dar cu un specific”

Spune actorul Șerban Pavlu, invitatul Irinei Păcurariu în ediția „Rețeaua de Idoli” de luni, 16 mai, de la ora 21:00.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

„Spectacolul de teatru e un schimb... un schimb de cuvinte, un schimb de energii. Sala aceea plină de oameni e vie, ei sunt acolo și spectacolul se construiește de la un minut la altul din schimbul acesta...”, spune actorul Șerban Pavlu, invitatul Irinei Păcurariu la un nou interviu de elită la „Rețeaua de Idoli”.

(w882)

Luni, 16 mai, de la ora 21:00, spectatorii TVR 2 vor cunoaște și dincolo de scenă un actor foarte îndrăgit. Invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” se numără printre cele mai cunoscute figuri ale noului val cinematografic românesc. A fost pentru mult timp voice-over TVR 2, iar până la 45 de ani, Șerban Pavlu a jucat în peste 30 de filme și seriale. În 2013 a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor.

„Teatrul e ca sportul până la urmă... De ce să faci sport? Pentru că e sănătos. Și chestia asta cu teatrul s-a dovedit că te face să lucrezi în echipă. Să știi că depinzi de cel din fața ta, asta se întâmplă de cele mai multe ori. Teatrul nu se poate face singur, e o artă, dar cu un specific. Nu poți să faci teatru la tine acasă. Nu merge. Îți trebuie parteneri și spectatori”, adaugă actorul.

(w882)

A terminat UNATC ”I. L. Caragiale” în 1997, secția actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Un an mai târziu, a primit un rol în lungmetrajul lui Lucian Pintilie, „Terminus paradis”. Primul său rol important a fost însă cel din producția „Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude. Acesta a fost, de altfel, și rolul pentru care a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor în rol principal.

„- E adevărat că ai fost văzut în public cu lacrimi în ochi la spectacolul de Crăciun în care jucau copiii tăi?

-Probabil că am fost... lacrimi aveam în ochi. Au 10 și 7 ani, n-ai cum să nu plângi când îi vezi... ”, spune cu emoție Șerban Pavlu despre copii săi, Natalia și Nicolae.

(w882)

Dincolo de rolurile pe care le-a interpretat în teatru și film, Șerban Pavlu este un actor cunoscut și îndrăgit și de cei mici. În 2008 a fost desemnat să fie vocea lui Po, în animația ”Kung Fu Panda”, dar și vocea lui Zuba, în ”Madagascar: Escape 2 Africa”. Au mai urmat animațiile „Prințesa și broscoiul”, ”Epoca de gheață 4: Continente în derivă”, ”Clopoțica și secretul aripilor” și ”Ștrumpfii 2”.

Nu ratați „Rețeaua de Idoli” luni, 16 mai, de la ora 21:00, o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciați actori ai noului val: Șerban Pavlu. Ediția poate fi revăzută vineri, 20 mai, de la ora 22:00.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2