loader
Foto

Galerie foto

TEATRU ÎN TVR: „Treapta a noua” sau încercarea de regăsire | FOTO

Teatrul e un mod de a înțelege „prin” și „cu” emoție, este o reflecție ce trece dincolo de naționalitate și de limbă. Reprezentaţiile „Treapta a noua”, pe 6 şi 10 septembrie, ora 20.30, în Grădina TVR.

 

„Teatrul arată mai bine decât orice frumusețea și mizeria acestei lumi. Teatrul este oglinda noastră.”, spune Prințul Danemarcei, Hamlet. Cred și simt fiecare dintre aceste cuvinte. Adevărurile pe care ți le spune actorul în față, fără milă, dar și tăcerile care joacă un rol esențial în economia întregului, toate acestea se reflectă în spectator, pe el cade responsabilitatea de a încasa. Și nu există spectacol din care să nu iasă mai învățat și mai bogat spiritual, dacă spectatorul își dorește asta cu adevărat, chiar dacă forțele distructive ale vieții sunt aflate în plină acțiune.

Spectacolul „Treapta a noua” de Tom Ziegler, în regia Ancăi Maria Colțeanu, din distribuția căruia fac parte actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ştefănescu și Adela Bengescu, este cel de-al doilea care „intră în arenă” în cea de-a patra ediție TEATRU ÎN TVR, după „Zadarnicele chinuri ale dragostei” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban, ambele spectacole fiind producții ale Teatrului Bulandra.

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

„Treapta a noua” a Ancăi Colțeanu e despre acceptare, despre regăsire, cu emoție și trăire din partea celor patru actrițe și disecă –„cu umor”, spune Manuela Ciucur– vina, singurătatea, conștiința, disperarea dar și ...iubirea:

„O iubesc pe Joanna McNeil! E o femeie fragilă, emoțională, foarte sinceră şi definitiv dependentă de... Iubire! Din prea multă iubire s-a pierdut şi a greşit, poate, dar tot iubirea e cea care a ridicat-o din nou şi i-a dat putere să lupte!

Veniți la TEATRU ÎN TVR să o cunoaşteți pe Joanna şi mica ei familie, să râdeți şi să vă emoționați alături de ea! Patru eroine - patru ipostaze ale iubirii. Patru eroine care descoperă în ele forța să meargă mai departe, cu speranță. „Treapta a noua” e o cronică de familie, scrisă cu tandrețe, autoironie şi mult umor. O comedie... vorba lui Cehov!”

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

Și e cu atât mai interesant de urmărit evoluția artistică a celor patru actrițe într-un decor exterior atipic confortului sălii de spectacol, dar păstrând elementele esențiale de decor ale piesei (semnat de scenograful Octavian Neculai).

Da, Teatrul s-a născut în aer liber, în piațete, în târguri, printre oameni și ...pentru oameni. S-a adresat, de-a lungul secolelor, și se adresează tuturor, cu aceeași emoție și trăire! Pentru că, în perioada aceasta, doar sălile de spectacole sunt închise. Nu și Teatrul! În curtea Televiziunii Române, Teatrul face ce știe el cel mai bine să facă: construiește și definește cultura și civilizația. În spațiu liber!

Reprezentaţiile „Treapta a noua” sunt programate pe 24 iulie, 1 august, 6 şi 10 septembrie, ora 20.30, în curtea TVR.

Corina Dănilă

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

(w882) Treapta a

 

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2