loader
Foto

Galerie foto

Ţărmuri şi gusturi: Saidia şi Al-Hoceima la „Cap Compas”

Duminică, 29 noiembrie, am străbătut Marocul şi am descoperit oraşele zonei pe îndelete. De la ora 12:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Oraşele marocane îşi arată faţa pe îndelete, dar e nevoie de timp şi răbdare să descoperi valenţele reale ale fiecărei aşezări. Aici, mediul natural înverzit şi îmbelşugat este ca o comoară, iar fiecare clipă e o mare bucurie.

Saidia - splendoarea ţărmurilor mediteraneene

(w882) Marea Medi

Cunoscută şi ca „perla albastră” a Marocului, Saidia este o zonă cu peisaje mirifice, multe dintre ele arii protejate.  De-a lungul coastei, plaja are o lungime de 14 kilometri, iar mireasma arborilor de eucalipt te învăluie şi te relaxează. Regiunea e plină de turişti, iar industria turismului generează mare parte din veniturile bugetare.

În zona istorică a oraşului există o şcoală coranică care datează din secolul al XIV- lea.

Al-Hoceima

Oraşul care este casă pentru 100.000 de oameni e situat în nord-estul Marocului, în Munţii Rif.  Ceea ce surprinde ochiul aici e fabuloasa întindere de flori sălbatice. Lungimea lanţului muntos este de 290 de kilometri, iar cel mai înalt vârf este Tidirhine (2.456 m).

În Al-Hoceima există încă prima şcoală ridicată de coloniştii spanioli, alături de prima biserică catolică. Locul respiră istorie. Pe plaja Quemado, cea mai populară din oraş, exact la baza spectaculosului hotel de lux Mohammed V, acum aproape un secol au poposit trupele conduse de generalul spaniol Jose Sanjurjo, devenit ulterior primul Marchiz de Rif.

(w882) plaje

Oualidia - reşedinţa de vară a Regelui

Oualidia este un sat de coastă localizat între El Jadida şi Safi. Întregul ţinut este presărat cu vile extravagante, iar plajele sale oferă diverse posibilităţi de kitesurfing. Sute de hoteluri şi restaurante înconjoară laguna.

***

„Cap compas” este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiţi toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas.

 

2:30 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2