loader
Foto

Spectacolul vine de la New York

Sezonul 2019-2020 suspendat al Metropolitan Opera New York se va încheia cât de curând, însă compania continuă să bucure publicul acasă, cu o serie de spectacole legendare, transmise gratuit, în fiecare seară.

 

În săptămâna ce tocmai se încheie, noua linie MET a propus lucrări de excepție semnate de Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti și Richard Strauss. Iar acest regal nu a luat sfârșit.

Operele sunt difuzate pe site-ul operei Metropolitan în fiecare zi, începând cu ora 14:30 (ora României), pot fi urmărite și prin aplicația Met Opera on Demand și vor rămâne disponibile pentru vizionare ulterioară timp de 23 de ore.

Totodată, site-ul operei Metropolitan a știut să își atragă publicul spectator, implicându-l într-o serie de quiz-uri dar și difuzând producțiile, după preferințele acestuia.

Astfel, înregistrarea magistrală, din anul 1982, a tragediei scoțiene Lucia di Lammermoor a lui Gaetano Donizetti, în care strălucita soprană de coloratură, Joan Sutherland s-a aflat alături de Alfredo Kraus, a înregistrat câteva milioane de vizualizări din toată lumea. Succesul a fost imens.

Iar dacă doriți să votați selecțiile viitoare, accesați pagina de Facebook sau Instagram a operei Metropolitan în fiecare vineri seara. Veți fi impresionați.

Săptămâna aceasta, alte voci de aur în înregistrări magistrale au răsunat și vor răsuna pe site-ul MET: opera Werther de Jules Massenet, cu tenorul Jonas Kaufmann în rolul tristului poet al lui Goethe; apoi recenta adaptare a filmului The Tempest de William Shakespeare, semnată de tânărul compozitor britanic Thomas Adès, în regia vizionarului Robert Lepage; Ariadne auf Naxos, de Richard Strauss, cu divele Jessye Norman și Kathleen Battle în rolurile principale; apoi, întunecata poveste a pescarului Peter Grimes de Benjamin Britten.

Weekend-ul propune alte două lucrări fastuoase și impresionante ale lui Giuseppe Verdi: Rigoletto (în regiza vizionarului Michael Mayer) și masivul epic biblic Nabucco. De neratat.

Totodată, pe site-ul Met puteți afla detalii interesante și inedite despre fiecare creație în parte, astfel încât să vă puteți bucura și mai mult de vizionarea acestor cadouri muzicale. De asemenea, site-ul mai oferă articole și podcast-uri suplimentare pentru o asimilare și mai profundă a operelor propuse. Totul este organizat cu meticulozitate, pentru a oferi privitorilor o experiență completă.

Iată și programul concis al Metropolitan Opera Live HD, pentru acest weekend:


Vineri, 15 mai: Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti.

Soliști: Joan Sutherland, Alfredo Kraus, Pablo Elvira și Paul Plishka.

Sâmbătă, 16 mai: Rigoletto de Giuseppe Verdi.

Soliști: Diana Damrau, Oksana Volkova, Piotr Beczała și Željko Lučić.

Duminică, 17 mai: Nabucco de Giuseppe Verdi

Soliști: Liudmyla Monastyrska, Jamie Barton, Russell Thomas, Plácido Domingo și Dmitry Belosselskiy.

 

Autor: Valentina Băințan

9:00 Generaţia Fit

Sezon Nou

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

9:30 Fără prejudecăţi

Sezon Nou

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

* Kulcsár Evelin este invitata colegului nostru Mihai Arsenie în interviul care deschide această editie a emisiunii Fără prejudecăti. Evelin ne vorbeste despre Fundatia Febe si despre serviciile pe care le-a dezvoltat la Cluj. Discutăm apoi cu Finta Orsolya, coordonatoarea Centrului Estuar Cluj despre proiectele dezvoltate de asociatie în sprijinul persoanelor cu probleme psiho-sociale.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2