loader
Foto

Spectacolul Premiului Nobel pentru Pace 2021, la TVR 2

Joi, 29 decembrie, de la ora 22:00, telespectatorii TVR 2 au fost invitați la un eveniment de tradiție: spectacolul în onoarea laureațiilor Premiului Nobel pentru Pace.

 

În anul 2021, spectacolul Premiului Nobel pentru Pace” (The Nobel Peace Prize Concert 2021, Norvegia) susţinut de Corul şi de Orchestra Filarmonică din Oslo, sub bagheta dirijorală a lui Elim Chan, a avut loc la Oslo Concert Hall, în prezenţa laureaţilor - jurnalista filipineză Maria Ressa şi directorul ziarului şi site-ului independent de investigaţii „Novaia Gazeta”, jurnalistul rus Dmitri Muratov – precum şi a altor invitaţi.

Din 1994, când primul eveniment a avut loc la Teatrul Național al Norvegiei, în fiecare an, pe 11 decembrie, Concertul Premiului Nobel pentru Pace a fost prezentat în forme diferite, susținut de Filarmonica din Oslo.

Pentru spectacolul „Premiul Nobel pentru Pace” – 2021 au colaborat Institutul Nobel din Norvegia, Filarmonica din Oslo și Radiodifuziunea norvegiană alături de regizorul și coregraful Benke Rydman pentru a crea un eveniment spectaculos atât vizual, cât și muzical. Conceptul echilibrează trecutul și prezentul, clasicul și contemporanul, tradiționalul și inovatorul și celebrează pacea, câștigătorul premiului pentru pace și umanitatea.

(w882) spectacolu

Spectacolul și-a propus să prezinte muzica clasică unui public cât mai numeros, într-un mod nou. Din program: muzică de Vivaldi, Glass, Stravinsky și Prokofiev, pe lângă lucrări noi, colaborări între artiști, noi forme de artă și mișcare. Finalul a aparținut ultimei părți a Simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven - „Odă bucuriei”.

Reamintim că în vara anului 2022, jurnalistul Dmitri Muratov, care primise trofeul pentru apărarea libertății de exprimare în Rusia, a vândut la licitaţie medalia primită, cu peste 103 milioane de dolari şi a donat banii UNICEF, pentru a sprijini copiii ucrainieni strămutaţi din cauza războiului.

15:55 Cei cinci faimoşi 2

Film * Cei cinci faimoşi 2 (Fünf freunde 2-Germania, 2012) PREMIERĂ

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. Julian, Dick, Anne, George şi căţelul Timmy se aventurează singuri în Cat Canyon, unde vor dezlega misterul unei pietre preţioase legendare, înfruntând cu curaj o ceată de bandiţi periculoşi.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Ştefan Asavei

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2