loader
Foto

Sofia Vicoveanca, la "Reţeaua de Idoli": „Am devenit altcineva la 30 de ani”

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 18:00, Irina Păcurariu v-a invitat la TVR 2 la un interviu emoţionant cu o îndrăgită cântăreață de muzică populară, Sofia Vicoveanca.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

De 60 de ani, interpreta din zona Bucovinei a cucerit milioane de oameni cu vocea sa specială.

Cunoscuta doamnă a cântecului popular, Sofia Vicoveanca este şi scriitoare de versuri şi proză, dar şi actriţă.

Despre vocea sa unică, interpreta a mărturisit în interviul oferit Irinei Păcurariu, pentru „Rețeaua de idoli”, că a venit ca un dar neașteptat.

(w500)

"În 1971 a venit pruncul meu pe lume şi mi-a schimbat glasul cu o terță. Mi-a schimbat destinul... m-am trezit cu glas de bătrână. Atunci m-am decis să pun basma și opinci, să renunț la cosițe și la flori în păr... am devenit altcineva la 30 de ani", povestește Sofia Vicoveanca.

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 18:00, Irina Păcurariu a păşit în casa Sofiei Vicoveanca pentru un interviu sincer şi emoţionant, o discuție despre lungul drum al fetiței născută într-un sat de lângă Cernăuți, până la artista care sărbătorește în această lună 60 de ani de carieră muzicală.

(oar_w460)

„Sofia Vicoveanca a fost primul mare artist pe care l-am văzut live, de mână cu bunicii mei cu care îmi petreceam vacanțele aproape de Suceava, unde locuiește aproape dintotdeauna această femeie incredibilă. Ne-am întâlnit de atunci de multe ori, am admirat-o cântând, dar niciodată nu mi-am închipui că voi reuși să fisurez cupola de mister în care mereu mi se părea că e protejată. A fost într-un fel obligată să își ascundă vârsta și personalitatea în costume austere și doar șiragurile de mărgele o făceau rar ușor vulnerabilă.

(oar_w460)

Pentru mine ea a rămas mereu un fel de enigmă, poate și din motivul ăsta sinceritatea, franchețea, replicile fără ocolișuri din interviu mi s-au părut atât de savuroase și m-au luat într-un fel pe nepregătite. Promit o altfel de Sofia, una care nu se sfiește că la 78 de ani stă cu oglinda și tableta în traistă, cochetă, plină de autoironie și umor, naturală, fără subiecte tabu- chiar e un spectacol, unul de calibru, oferit de un om educat, inteligent și generos, dincolo de ceea ce știm că este oricum: un mare artist....", a spus Irina Păcurariu.

 

17:30 România…în bucate

*Best Of Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2