loader
Foto

Galerie foto

Seria integrală a comediilor "Jandarmul" - cu Louis de Funes, la TVR 2

În a şasea săptămână, în 26 mai, este programat ultimul film al seriei:  Jandarmul şi jandarmeriţele

 

Din 21 aprilie, TVR 2 a difuzat în fiecare vineri, câte un film din ciclul "Jandarmul" - iar acum, în 26 mai, seria a ajuns la sfărşit. Filmele difuzate de-a lungul celor 6 săptămâni au fost:

JANDARMUL DIN SAINT-TROPEZ (LE GENDARME DE SAINT-TROPEZ), Franţa-Italia, 1964

Regia: Jean Girault, scenariul: Richard Balducci, cu: Louis de Funès, Geneviève Grad, Michel Galabru

După nenumărate gafe profesionale, inspectorul Cruchot este avansat în funcţie. Pentru a sărbători evenimentul, el pleacă împreună cu fiica sa spre Saint-Tropez, staţiune a bogătaşilor.

Aici, în loc să se relaxeze, Cruchot va aresta o plajă întreagă de nudişti, după care va trebui să-şi salveze propria fiică, intrată fără voie într-o reţea de hoţi de obiecte de artă.

 

JANDARMUL LA NEW YORK (LE GENDARME A NEW YORK, Franţa, 1965)

Regia: Jean Girault, cu: Louis de Funès, Michel Galabru, Christian Marin, Alan Scott, Jean Lefebvre, Geneviève Grad

Buclucaşii jandarmi din Saint Tropez sunt desemnaţi să-şi reprezinte secţia la o Conferinţă Internaţională a Poliţiei tocmai în New York !  În clocotitorul oraş vrea să meargă şi fiica jandarmului-şef, dar ordinul este clar: fără neamuri ! Trecuţi oceanul, jandarmii francezi se străduiesc din toate puterile să nu-şi facă ţara de râs, dar potenţialul lor catastrofic le creează tot timpul probleme. Colac peste pupăză, Cruchot îşi vede fiica peste tot în labirinticul New York şi pleacă în căutarea ei.

 

JANDARMUL SE ÎNSOARĂ (LE GENDARME SE MARIE, Franţa-Italia, 1968)

Regia: Jean Girault, cu: Louis de Funès, Geneviève Grad, Christian Marin, Claude Gensac, Michel Galabru

Jandarmul-şef Cruchot îşi întâlneşte iubirea vieţii, pe nume Josepha, frumoasa văduvă a unui colonel, persoană foarte influentă. Dar Nicole, fiica lui Cruchot, nu o place pe viitoarea mamă-vitregă şi este hotărâtă să folosească toate mijloacele necesare ca să împiedice nunta celor doi...

 

JANDARMUL LA PLIMBARE (LE GENDARME EN BALADE, Franţa, 1970)

Regia: Jean Girault, cu: Louis de Funès, Michel Galabru, Jean Lefebvre, Guy Grosso, Michel Modo, Nicole Vervil, France Rumilly

Cruchot, împreună cu colegii săi, sunt scoşi forţat la pensie ! El se retrage la castelul bogatei sale soţii, unde timp de câteva luni se plictiseşte copios fiindcă nu este lăsat să facă nimic. Nici măcar revederea vechilor camarazi nu-i readuce zâmbetul pe faţă şi pofta de viaţă. Printr-un concurs de împrejurări, ei pleacă într-o călătorie la Saint-Tropez, unde vor intra în noi buclucuri şi vor crea doar haos, ca în vremurile bune când activau aici ca jandarmi.

 

JANDARMUL ŞI EXTRATEREŞTRII (LE GENDARME ET LES EXTRA-TERRESTRES, Franţa, 1978)

Regia: Jean Girault, cu: Louis de Funès, Michel Galabru, Maurice Risch, Jean-Pierre Rambal, Guy Grosso, Michel Modo, France Rumilly

Haosul comic şi cosmic domină în acest episod în care buclucaşii jandarmi "de serviciu" sunt dublaţi de sosii extraterestre însetate de... ulei de motor.

 

JANDARMUL ŞI JANDARMERIŢELE (LE GENDARME ET LES GENDARMETTES, Franţa, 1982)

Regia: Jean Girault, Tony Aboyantz, cu: Louis de Funès, Michel Galabru, Calude Gensac, Maurice Risch, Jacques Francois, Guy Grosso, Michel Modo

Buclucaşii jandarmi ai brigăzii din Saint-Tropez, mutaţi într-un nou sediu, primesc şi o nouă însărcinare: să instruiască patru tinere jandarmeriţe stagiare. Noile colege se descurcă destul de bine cu îndeplinirea îndatoririlor, depăşindu-şi uneori instructorii. După o săptămână însă, un specialist în spionaj informatic le răpeşte una câte una şi le duce la o destinaţie necunoscută. Cruchot şi vajnicii jandarmi din Saint-Tropez vor elabora un plan pentru găsirea jandarmeriţelor, punându-şi propriile vieţi în pericol.

 

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2