loader
Foto

Seria „Best of” IERI-AZI-MÂINE continuă la TVR 2

Deşi se apropie toamna, rămânem cu gândul la vacanţe şi concedii, iar în această săptămână vă aşteptăm, de la ora 16:00, la întâlniri memorabile cu Valeria Arnăutu, Gabi Luncă, Emilia Dobrin, Gheorghe Gheorghiu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va veni cu câte una diferită.

Luni, 29 august, de la ora 16.00, ne reîntâlnim cu Valeria Arnăutu, care povesteşte despre frumoasa ei carieră artistică în domeniul muzicii populare. Pentru ea, cântecul și portul popular sunt un mod de viață.

Născută într-o familie de meșteri populari, a dus mai departe cu mândrie dragostea și respectul pentru folclorul românesc. Interpretă a cântecului popular bănățean și jurnalist, ea și-a dedicat întreaga carieră promovării folclorului românesc pe întreg globul, acolo unde oamenii au avut răgazul să îi asculte cântecul și să îi admire portul. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 30 august, în ziua dedicată teatrului, Emilia Dobrin deapănă amintiri din culisele numeroaselor spectacole de teatru în care a jucat. Actriţa a absolvit „Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică I.L. Caragiale” în 1971 şi în următorii şase ani a jucat la „Teatrul Municipal” din Ploiești, iar din 1978 la „Teatrul Nottara” din București. De câţiva ani este angajată la Teatrul "ACT" din Bucureşti.

De-a lungul carierei a întruchipat peste 40 de personaje, lucrând cu regizori renumiţi ca Dan Nasta, Sanda Manu, Ion Cojar, Ion Lucian, Alexandru Tatos, Dan Micu, Mihai Berechet, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Gelu Colceag, Alice Barb, Radu Afrim, Sorin Militaru, Radu Dragomirescu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri 31 august, invitatul Corinei Dănilă este un artist complet, cântăreţ, compozitor, interpret, actor, jazzman: Sergiu Cioiu. S-a jucat cu multiple stiluri muzicale, ca jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal și unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche sau lăutărească.

El este unul dintre foarte puținii interpreți români care au adus un farmec muzical aparte scenei amintind, printre alții, de șansonetiștii francezi Edith Piaf și Yves Montand.  Sergiu Cioiu s-a făcut cunoscut în anii ‘60 ca un interpret unic al compozițiilor unor autori totali, așa cum a fost Alexandru Mandy, sau ale unor cântece scrise pe versurile glumeț-ironice ale unor poeți precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Sărbătorim” prima zi de septembrie, cu cu o ediţie de colecţie din ultimul sezon, a cărei protagonistă este interpreta de muzică lăutărească şi de petrecere Gabi Luncă. Cântăreaţa prahoveancă a debutat în 1951 alături de tatăl ei, violonistul Dumitru Luncă. Gabi Luncă face parte din generaţia clasică a interpreţilor urbani de muzică lăutărească.  Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu ediţia dedicată muzicii uşoare, care-l aduce în prim-plan pe unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori români: Gheorghe Gheorghiu. În copillărie, la îndemnul părinţilor a studiat vioara şi ulterior chitara, activând o perioadă în cadrul Cenaclului ASTRA.

În 1975 a participat la primul Festival Naţional  de Muzică Folk, unde a obţinut Marele Premiu.  A susţinut concerte în toate oraşele din ţară, iar după 1990 a participat la numeroase concerte în străinătate: Israel, Germania, Austria, Belgia, Italia, Canada şi SUA. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2