loader
Foto

Seria „Best of” a interviurilor IERI-AZI-MÂINE continuă la TVR 2

Zilele de vară ne aduc, de luni până vineri, interviurile realizate de Corina Dănilă în ultimul sezon al emisiunii IERI-AZI-MÂINE. Pentru această săptămână, de la ora 16:00, la TVR 2 v-ați întâlnit cu Tania Popa, Monica Davidescu, Cargo sau George Nicolescu

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti.

„Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va vine cu câte una diferită.

Începem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare, iar în platoul emisiunii soseşte Alexandru Pugna, vocea folclorului năsăudean. Şi-a început cariera alături de Ansamblul folcloric „Cununa de pe Someș”, în 1978, pentru ca şase ani mai târziu să facă primele înregistrări la Radio Târgu-Mureș.

Vocea sa ajunge să fie cunoscută de toţi iubitorii de folclor, iar în 1987 face primele înregistrări la Radio România București.  Cu peste 100 de piese culese din zona sa natală, Alexandru Pugna spunea într-un interviu pentru Formula As că „multi oameni aşteaptă cu bucurie şi cu dragoste întâlnirea cu cântecele adevărate ale neamului nostru. Cântecul tradiţional este în continuare o componentă importantă a vieţii lor spirituale”. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Râsete, glume, poante şi multă muzică s-au auzit în ediţia de marţi, 19 iulie. IERI-AZI-MÂINE ne-a adus ziua dedicată divertismentului, prilej cu care ne reîntâlnim cu Alexandra Velniciuc, Ştefan Velniciuc, Tania Popa, Monica Davidescu, Manuela Cara şi Doina Botiş. Am aflat care-s planurile celor şase actori şi ce piese pregătesc pe scenele teatrelor bucureştene şi ne-am amintit de scenetele pe care le-au realizat, de-a lungul anilor, la Televiziunea Română. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Rămânem în zona muzicii, dar schimbăm pe rock, pentru că invitaţii Corinei Dănilă sunt membrii trupei Cargo, una dintre cele mai populare trupe rock din România. Fondată în 1985, la Timişoara, de Adrian Bărar, trupa şi-a lansat primul album în 1992 – „Povestiri din gară”, urmând ca-n următorii ani să vină pe piaţă cu „Destin” (1995), „Colinde și obiceiuri de iarnă” (1996), „Ziua Vrăjitoarelor” (1998).

„Datorită faptului că suntem de aproape 30 de ani pe piaţă, avem mai multe generaţii de fani deja. Un fan Cargo poate să fie un copil sau un adolescent, dar şi un adult care vine cu cei mici la un concert de-al nostru”, povestea Adi Bărar. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Trecem la muzică folk, iar miercuri, 21 iulie, îl revedem pe Doru Stănculescu, membru fondator al Cenaclului „Flacăra”. După ce-a debutat în 1968 cu piesa „Ion Crâşmaru”, artistul este primul folkist – aşa cum spune chiar el – care a apărut pe micul ecran. Acest lucru se întâmpla în ianuarie 1970, în cadrul emisiunii regizate de Titi Acs, iar de atunci, Televiziunea Română l-a auzit şi i-a găzduit piese ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. Le-am reauzit, după mulţi ani, chiar în platoul emisiunii IERI-AZI-MÂINE. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ultima zi a săptămânii a fost dedicată muzicii uşoare, iar invitatul emisiunii a fost solistul George Nicolescu. A debutat în 1970, pentru ca doi ani mai târziu să se înscrie la Facultatea de Limbi Romanice din Bucureşti; a continuat să cânte şi în perioada studenţiei, fiind remarcat de compozitorul George Grigoriu, care i-a compus cunoscuta piesă „Eternitate”. „Piesa a fost foarte bine primită de public. La un moment dat, chiar mă gândeam, dacă o fi adevărat că mă aplaudă pe mine. Vă dați seama: la 23 de ani să cânți la Sala Palatului! Spuneam că l-am prins pe Dumnezeu de ambele picioare, nu de unul...”, îşi amintea artistul. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

2:30 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)

2:45 Un trecut secret (R)

Film * Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016)

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller.

*

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2