loader
Foto

Scriitorul Dan Pavel a fost invitat la "Mic dejun cu un campion"

’’După 1989, după ce a căzut comunismul, am făcut numai ce mi-a plăcut’’, spunea Dan Pavel, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", în ediţia de sâmbătă, 4 mai.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Scriitor, ziarist, filosof și politolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Dan Pavel face parte din elita intelectuală a României actuale. Fin analist şi un bun cunoscător al istoriei ideilor şi tendinţelor în sociologia şi politologia mondială, Prof. Dan Pavel acoperă domenii de referinţă care ilustrează mutaţia conceptelor contemporane dominate de tehnologie şi fluxul informaţional care au transformat planeta la nivel global. Un autor prolific care-şi programează timpul cu o rigurozitate disciplinată: documentare, lectură şi scris. Dincolo de toate acestea este foarte vizibil şi activ în societate, implicându-se în tot soiul de campanii menite să pună pe traiectorie conceptele enunţate.

Cu pagină de Facebook, blog, instagram şi domeniu de internet, Dan Pavel este conectat la tot ce se întâmplă în lume. Cărţile şi documentele din biblioteci sunt tot atâtea surse la care apelează curent. Din toate acestea, conturează vaste sinteze (nu este o contradicţie în termeni) care decriptează inteligent, cultura şi civilizaţia contemporană la nivel global. Şi ne dovedeşte că legăturile subtile dintre evenimente, conexiunile politice şi economice la nivel mondial ţin, de cele mai multe ori de un mic detaliu prin care se pot amorsa sau dezamorsa situaţii de o nebănuită complexitate, cu consecinţe greu de bănuit.

Cu o scriitură abordabilă, o fină şi atentă analiză, o carismă a comunicării şi o rară disciplină de studiu, Dan Pavel este considerat astăzi unul dintre cei mai importanţi oameni ai timpului său.

Alături de Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, la o cafea, la Grădina Verona din inima Bucureştiului, vor despica firul în patru pentru a înţelege mai bine încotro mergem cu paşi mult prea repezi.

Sâmbătă, la ora 10:00 la TVR2 şi duminică, la TVR3 de la ora 9:00.

6:00 Primavara amintirilor

6:55 Imnul României

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2