loader
Foto

Galerie foto

„Sarea în bucate” are un nou prezentator

„România în bucate" de la TVR Timișoara - sezonul 3-  are un nou prezentator. După 12 ani în care a promovat gastronomia, tradiția și Banatul, Uica Mihai se retrage și lasă „Sarea în bucate” pe mâini bune. Noua gazdă a emisiunii este Dan Liuț.

 

România în bucate

“BUNĂ DZÂUA ȘÎ BUNĂ VRIEMIA, LA TOT NATU` SĂ FIE! CU ORȘÂȘINE ĂȚ` ȘĂGEA ȘÎ ORȘÂUNGE ĂȚ` FI!!!

Acum să...traducem: Bună ziua tuturor și bună să vă fie vremea, cu oricine veți sta și oriunde veți fi!

LIUȚ, Dan LIUȚ mă numesc, din Bocșa, Caraș-Severin, adică din „Banatul ăl dă la munce” cum zice bănățanul fălos din mine. Dă etate numa dă 52 de ani, economist de profesie, directorul Casei Orășenești de Cultură din Bocșa, președinte al „Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean”, vicepreședinte al Asociației „Vorbirea bănățană”, promotor al valorilor tradiționale bănățene de peste 30 de ani!

(w882)

Realizator de emisiuni folclorice la TV Banat din Reșița de peste 16 ani, și cu voia dumneavoastră...„ăl cu sarea în bucace”!

Îmi este tare drag satul bănățean, cu tot ce are în el, cititul, sportul, oamenii și natura. Căsătorit cu „ dăscălița și molărița” (profesoara și pictorița) Narcisa, dă v-o 25 de ani.

Dacă ar fi să rezum viața mea, pot spune că m-am „ghidat” după motto-ul marelui om de cultură al Bocșei, Banatului și poate ai României, Petru Encovetti Oance (TATA OANCEA), care spunea: „MUNCIȚI, CETIȚI, CĂLĂTORIȚI !”

DOAMNE AJUTĂ, LA TOT NATU!

5:40 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

*Limba germană

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:10 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2