loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea muzicii şi teatrului la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până vineri, de la ora 16:00, Corina Dănilă vine cu noi ediţii la TVR 2 şi TVR HD. În această săptămână, ne aşteaptă cu nume celebre ca  Alexandru Pugna, Alexandra şi Ştefan Velniciuc, Tania Popa, Monica Davidescu sau Mike Godoroja.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va vine cu câte una diferită.

Începem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare, iar în platoul emisiunii va fi invitat Alexandru Pugna, vocea folclorului năsăudean. Şi-a început cariera alături de Ansamblul folcloric „Cununa de pe Someș”, în 1978, pentru ca şase ani mai târziu să facă primele înregistrări la Radio Târgu-Mureș. Vocea sa ajunge să fie cunoscută de toţi iubitorii de folclor, iar în 1987 face primele înregistrări la Radio România București.  Cu peste 100 de piese culese din zona sa natală, Alexandru Pugna spunea într-un interviu pentru Formula As că „multi oameni aşteaptă cu bucurie şi cu dragoste întâlnirea cu cântecele adevărate ale neamului nostru. Cântecul tradiţional este în continuare o componentă importantă a vieţii lor spirituale”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Râsete, glume, poante şi multă muzică s-au auzit în ediţia de marţi, 26 aprilie. IERI-AZI-MÂINE ne-a adus ziua dedicată divertismentului, prilej cu care ne-am întâlnit cu Alexandra Velniciuc, Ştefan Velniciuc, Tania Popa, Monica Davidescu, Manuela Cara şi Doina Botiş. Am aflat care-s planurile celor şase actori şi ce piese pregătesc pe scenele teatrelor bucureştene şi ne-am amintit de scenetele pe care le-au realizat, de-a lungul anilor, la Televiziunea Română.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Continuăm săptămâna cu o nouă zi dedicată divertismentului, iar Corina Dănilă i-a avut invitaţi, miercuri, 27 aprilie, pe Oana şi Romulus Sârbu, tatăl actriţei. Care-i chimia într-o familie de actori? Aflăm de la invitaţii noştri, de la ora 16:00; Romulul Sârbu şi-a început cariera ca balerin la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, iar la finele anilor ‘50 înfiinţează celebrul cuplu comic fantezist „Anton și Romică”, împreună cu actorul Anton Nicolae.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Să fie într-un Jazz bun! Sub acest motto va începe emisiunea de joi, 28 aprilie, pentru că-n platoul emisiunii va fost prezent unul dintre cei mai împătimiţi oameni ai jazzului şi bluesului: Mike Godoroja. Realizator de emisiuni radio si televiziune de profil blues, jazz şi rock şi, deasemenea, producător a numeroase proiecte muzicale, Mike Godoroja a înfiinţat în anul 1997 Mike Godoroja & Blue Spirit. De-a lungul timpului, sub titulatura Mike Godoroja & Blue Spirit au activat numeroşi muzicieni de calibru, printre care: Vali Vatuiu, Eugen Mihăescu, Adi Manolovici, Manuel Savu, Cătălin Răzvan sau Marius Vintilă.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În Vinerea Mare, ne aducem aminte de tradiţiile şi obiceiurile românilor în preajma Paştelui; la IERI-AZI-MÂINE îi avem invitaţi pe Maria Butaciu, Elisabeta Ticuţă, Corul de copii „Sunetul muzicii", dirijat de Cristina Manoliu. Cu o vechime de 21 de ani, corul are peste 50 de copii și interpretează piese din folclorul românesc, dar și muzică ușoară sau colinde. De-a lungul anilor au cântat alături de artiști, precum Felicia Filip, Paula Selling, Marcel Pavel sau Luminița Anghel.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2