loader
Foto

Săptămâna tradiţiilor, artelor şi sportului la “IERI-AZI-MÂINE”

În ultima săptămână a lunii aprilie, la “IERI-AZI-MÂINE” aveţi întâlnire cu Florin Vasilică, Tamara Creţulescu şi Cătălin Crişan, de la ora 16.00, la TVR 2 şi pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna aceasta emisiunea are doar patru ediţii, de luni până joi. De 1 mai echipa emisiunii ia o binemeritată pauză, iar voi puteţi urmări Festivalul Internaţional de Circ de la Massy, pe acelaşi tronson orar.

Luni, 27 aprilie, la “IERI-AZI-MÂINE” ne punem pe chef şi voie bună cu Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul.  Dinamic, cu o personalitate debordantă, dar şi un om foarte pragmatic, Florin Vasilică munceşte din greu pentru a duce mai departe zestrea pe care a lăsat-o moştenire tatăl său, Liviu Vasilică, supranumit şi regele neîncoronat al Teleormanului, un artist complex prin cântec, port şi joc.

Ediţia este disponibilă online pe TVR +

Marţi, 28 aprilie, ne aplecăm asupra lumii teatrului, aşa cum facem săptămână de săptămână la “IERI-AZI-MÂINE”. Invitata ediţiei a fost Tamara Creţulescu. Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1971, cu diplomă de merit. Încă din facultate și-a făcut debutul pe scenă, jucând la Teatrul de Comedie în piese precum "Alcor şi Mona" după "Steaua fără nume" a lui Mihail Sebastian, în regia Sandei Manu, sau "Cher Antoine" de Jean Anouilh. După facultate a fost repartizată automat la Teatrul Național din București unde a făcut mai multe roluri memorabile.

Ediţia este disponibilă online pe TVR +

Miercuri, 29 aprilie, ne destindem cu muzică uşoară, responsabil cu voia bună fiind Cătălin Crişan. A început studiul pianului la Școala de muzică din București şi a îndrăgit imediat muzica ușoară . Aşa a ajuns la Școala populară de artă din București, la clasa Mihaelei Runceanu. A debutat în 1987 la „Concursul de creație și interpretare a muzicii ușoare românești” de la Mamaia, unde a obținut Premiul I la secțiunea interpretare cu melodia „Vorbește marea” (Aurel Manolache). De atunci a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică uşoară de la noi. Aflaţi noutăţile despre el miercuri, de la ora 16.00, la TVR 2.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joia, cum bine ştiţi, sărbătorim sportul şi predăm ştafeta colegilor Cristi Mîndru şi Alina Alexoi care, săptămână de săptămână,  aduc în platoul emisiunii câte un mare campion de ieri, de azi sau de mâine. De data aceasta la finalul săptămânii ne pregătim de 1 mai și facem o trecere în revistă a celor mai importante momente de până acum.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2