loader
Foto

Săptămâna Dumitru Prunariu la „E VREMEA TA!”

Sunt 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic al primului, dar şi singurului până acum, cosmonaut din România, Dumitru Prunariu. Între 10 și 16 mai, va răspunde zilnic întrebărilor telespectatorilor emisiunii „E Vremea Ta!”, de la ora 19.35.

 

E vremea ta!

„Dacă ați călători acum în spațiu, ce ați dori să experimentați?” este una dintre curiozitățile telespectatorilor emisiunii „E Vremea Ta” la care va răspunde Dumitru Prunariu - dr. inginer, general - locotenent (ret.), primul cosmonaut român, diplomat, reprezentantul României în foruri internaţionale privind spaţiul cosmic. La TVR 2, săptămâna 10-16 mai, o perioadă din an cu semnificație specială – aniversarea a 40 de ani de la zborul în spatiul cosmic al primului, dar şi singurului până acum, cosmonaut din România, Dumitru Prunariu va răspunde întrebărilor telespectatorilor emisiunii „E Vremea Ta!” (de luni până duminică, de la ora 19.35).

(w882)

Pe 14 mai, acum 40 de ani, Dumitru Prunariu primea în mod oficial vestea ca a fost nominalizat în cadrul zborului spațial româno-sovietic, alături de cosmonautul sovietic colonel Leonid Popov, la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Două zile mai târziu, echipat pentru zbor, tânărul inginer român ajungea pe platforma de lansare a rachetei care avea să-i implinească visul! După o decolare fără probleme, au urmat 8 zile incredibile în spațiu. Dincolo de aceste date, s-a consumat o viaţă, pe care mulţi alţi împătimiţi ai zborului şi-ar fi dorit-o. Dar sorţii s-au oprit doar asupra lui.

Ce a văzut, ce a simțit, ce a experimentat și cum a trăit în această perioadă, aflați chiar de la el, în emisiunea „E Vremea Ta!” (de luni până duminică, de la ora 19.35).

(w882)

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Comori din talcioc-fotografiile lui Hajdú Tamás

Redactor: Jakabffy Tamás

*Muzică clasică

Redactor: Szilágyi Ildikó

Producător: Kacsó Edith

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2