loader
Foto

Galerie foto

Sănătate cu de toate: Reguli Feng-Shui pentru o viaţă armonioasă

Metode concrete de păstrare a energiei pozitive în viaţa noastră şi reţete delicioase care să ne facă să ne bucurăm şi mai mult de viaţă. Duminică, 28 octombrie, de la ora 12:30, pe TVR2.

 

Sănătate cu de toate

Putem considera Feng-shui deopotrivă o ştiinţă şi o artă a trăitului în armonie cu mediul. Primele texte chinezeşti despre această practică sunt vechi de peste 5000 de ani şi specialiştii în Feng shui au construit în timp teorii bazate pe ciclul celor 5 elemente şi pe principiile yin şi yang, în încercarea de a echilibra forţele care se manifestă în plan material. Un chi/qi pozitiv poate ameliora sănătatea, poate atrage prosperitatea, longevitatea şi armonia în plan relaţional.

Cel mai popular instrument de măsură utilizat în Feng shui este busola Luopan, cu ajutorul căreia se determină curgerea energiei Qi. Busola a fost inventată, se pare, în jurul anul 2700 î.e.n. și este folosită de practicanții Feng shui pentru a determina cele 8 puncte cardinale principale ( 45 grade fiecare) și cele 24 de direcții (câte 15 grade fiecare).

Regulile Feng shui ne pot indica, printre altele, metode concrete de păstrare a energiei pozitive în locuinţă: de exemplu prin mutarea mobilierului, plasarea plantelor sau altor obiecte simbolice în anumite zone ale casei și folosirea potrivită a culorilor şi formelor, pentru a activa un anume element sau a remedia un anume dezechilibru energetic.

Ne lăsăm inspiraţi şi aflăm mai multe despre această ştiinţă extraordinară de la specialişti Feng Shui, duminică, pe TVR 2.

Şi pentru pasionaţii de gastronomie avem o veste bună: dezvăluim reţete de plăcinte şi poale-n brâu tradiţionale, cu ingrediente alese: făină direct adusă de la moară, ouă proaspete de ţară, brânză de vaci delicioasă. Rezultatul: un aluat pufos şi parfumat căruia nu o să-i puteţi rezista.

Vă aşteptăm cu multe alte surprize duminică, 28 octombrie, de la ora 12:30, pe TVR 2.

Jurnalist TV: Ana Maria Mindu

Producatori: Larisa Avram, Bogdan Ghitulescu

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 48

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2