loader
Foto

Sâmbătă luăm micul dejun cu Teodor Baconschi, la TVR 2

Pe 11 aprilie, de la ora 9.00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat la o nouă ediţie “Mic dejun cu un campion”, în compania fostului ministru de Externe, Teodor Baconschi.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Teolog, antropolog, profesor, diplomat, fost politician după propriile mărturisiri, consultant. Teodor Baconschi  este continuatorul unei familii de distinşi oameni de cultură. Tatăl său, A.E.Baconschi a fost poet, eseist, traducător şi acuarelist.

Teodor Baconschi  a absolvit Institutul Teologic din Bucureşti în 1985. Şi-a continuat studiile printr-o bursă la Universitatea Paris IV Sorbonne unde a obţinut diploma în studii aprofundate şi doctoratul în antropologie religioasă şi istorie a religiilor. În anul 1996 a absolvit studiile post-doctorale ca fellow al Colegiului Noua Europă din Bucureşti.

După evenimentele din decembrie a fondat alături de alţi oameni ai bisericii şi de intelectuali de marcă, Grupul de Reflecţie pentru Înnoirea Bisericii. Cariera sa a continuat cu postul de consilier în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.

(w882) Teodor Bac

S-a afirmat ca ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun (1997-2001) în perioada pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea la Vatican. În această calitate, a avut o contribuţie esenţială la reuşita vizitei istorice a Papei în România şi la întâlnirea la înalt nivel cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, IPS Teoctist şi cu reprezentanţiii autorităţilor de stat din 1999.

Parcursul diplomatic este punctat de acreditarea în Republica San Marino şi pe lângă Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, apoi prin numirea ca director general în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada preşedinţiei lui Emil Constantinescu a fost numit ambasador al României în Portugalia. Ulterior a ocupat funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Globale în MAE.

În timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu a fost desemnat consilier prezidenţial la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, apoi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa şi, ulterior, în aceeaşi calitate, în Principatul Andorrei şi Principatul Monaco.

Cariera politică îl plasează în sfera democrat-liberală unde activează timp de patru ani, până în 2014. Este fondator al Fundaţiei Creştin-Democrate şi al Partidului Mişcarea Populară. În 2014 a candidat pe listele noii formaţiuni politice pentru alegerile europarlamentare.

A scris treisprezece cărţi de filosofie şi eseistică creştină, numeroase articole, recenzii, prefeţe şi studii în presa românească şi internaţională. A primit premii şi distincţii ca diplomat şi ca scriitor.

Astăzi, se declară  “un fost politician” dezamăgit de scena compromisă a peisajului politic autohton, aflată, după părerea sa, la finalul unui ciclu de evoluţie.

În prezent, Teodor Baconschi îşi continuă cariera prin cărţile pe care le editează, activitatea de consultanţă şi jurnalul pe care îl postează pe pagina sa de Facebook.

(w882) Facebook,

Pornind de la cea mai recentă carte a sa  “Facebook. Fabrica de narcisism”, întâlnirea cu telespectatorii noştri, sâmbătă dimineaţa la Mic Dejun este prilejul de a deconspira câteva reflecţii asupra parcursului personal al lui Teodor Baconschi.

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2