loader
Foto

Sâmbătă luăm micul dejun cu Iuliana Tudor

Sâmbătă, 2 mai, de la ora 9.00, la TVR 2 şi TVR HD, ne-am băut cafeaua în compania Iulianei Tudor, alături de Daniela Zeca Buzura, la “Mic dejun cu un campion”.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Acum 15 ani, în Televiziunea Română apărea o tânără prezentatoare de 22 de ani care avea să facă o carieră fulminantă, într-un domeniu atât de schimbător precum divertismentul.

Deloc timidă, cu multă perseverenţă, bun-simţ şi dorinţă de a evolua, Iuliana Tudor îşi începe cariera sub îndrumarea regizorului Titus Munteanu pe atunci director la TVR 1 şi a Elizei Stan care avea să-i devină mentor şi colaborator apropiat. Între cele două există şi astăzi o chimie specială bazată pe prietenie, încredere şi respect. Iar rezultatul este... o vedetă de succes, Iuliana Tudor.

(w882) Iuliana Tu

Exerciţiile de dicţie, raportul cu camera de filmat, interacţiunea cu echipa, o temeinică pregătire tehnică şi artistică a fiecărui spectacol, precizia conţinutului editorial, discursul coerent, spontaneitatea şi promptitudinea reacţiei, prestanţa apariţiei sale, un evident bagaj cultural bine însuşit, bucuria de a se afla în faţa publicului – toate aceste elemente au făcut din Iuliana Tudor un maestru al emisiunilor în direct.

De la debutul cu ’’La telefon... muzica populară’’, lista emisunilor ei este lungă. Putem doar aminti câteva dintre ele: ’’Cu drag de Dragobete’’, ’’La masa de Paşti’’, ’’O vedetă populară’’, ’’Balul Academiei Caţavencu’’, ’’Festivalul Naţional de Folclor – Mamaia 2008’’, ’’Cerbul de Aur’’, Festivalul Naţional ’’Cântecele munţilor’’, ’’Gala câtecului Românesc – TVR50’’, Festivalul ’’Maria Tănase’’, ’’Muzică şi stele’’, ş.a.

Printre aceste formate apreciate de public, Iuliana Tudor este realizatorul şi prezentatorul emisiunii ’’O dată-n viaţă’’, unul dintre cele mai bune branduri ale TVR din toate timpurile. O emisiune originală, de conţinut, cu invitaţi remarcabili puşi în ipostaze surprinzătoare, o emisiune sclipitoare prin spontaneitate, umor, sinceritate şi seriozitate. Un spectacol captivant ce rămâne în conştiinţa şi în memoria publicului. În egală măsură, o emisiune-document pentru că, printre invitaţii ei se regăsesc reprezentanţi valoroşi ai folclorului, teatrului, muzicii, dansului – care nu mai sunt printre noi.

(w882) Iuliana Tu

Deşi s-a pregătit să devină magistrat, Iuliana Tudor şi-a desăvârşit studiile la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Exigentă cu sine, nu s-a aventurat într-o carieră muzicală de plan doi, în schimb a ştiut să-şi desăvârşească aptitudinile muzicale în televiziune, într-o meserie devoratoare, aceea de realizator şi prezentator TV.

Şi, pentru că este peste măsură de exigentă cu ea şi cu cei din echipă – cealaltă familie – Iuliana se priveşte mereu în oglindă examinându-se atent. Nu pentru machiaj şi coafură, deşi nici pe acestea nu le neglijează, ci pentru confruntarea cu sine. Priveşte cu interes la ce se întâmplă în domeniul divertismentului autohton şi de peste hotare. Şi asta nu pentru că jinduieşte după replici surogat, ci pentru a se autodepăşi, pentru a nu călca pe acelaşi drum bătut şi de alţii, pentru a-şi afirma temeritatea de a fi ea însăşi, originală, proaspătă şi creativă.

Şi pentru că meseria din faţa reflectoarelor i-a adus notorietate, se foloseşte din plin de această imagine pentru a milita în campanii umanitare pentru binele comunităţii. Un exerciţiu model pentru fiul său de numai 4 ani, cel mai mic voluntar al Crucii Roşii Române.

(w882) Daniela Ze

Departe de ochii indiscreţi ai presei şi de curiozitatea bolnăvicioasă a paparazzilor, Iuliana Tudor este cu adevărat o vedetă cu o viaţă personală discretă şi echilibrată. În timpul rămas filmează, se documentează, pleacă în turnee prin ţară, imaginează noi emisiuni, este chemată la recepţii, prezentări, participă la campanii publicitare şi sociale.

Cunoscând-o din culisele studiourilor TVR, mi-am spus deseori că Iuliana Tudor este modelul unei personalităţi care, întâmplător, se defineşte ca vedetă de televiziune. În esenţă este un om firesc, apropiat, comunicativ fără a fi acaparator, bine instruit, cu o cultură solidă, care-şi cunoaşte bine măsura personală. Am făcut aici un portret din câteva tuşe fine de penel care transpar de fiecare dată pe ecran rezultând imaginea unei vedete autentice pe care publicul o iubeşte, o apreciază şi o aşteaptă.

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 94

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2