loader
Foto

Galerie foto

Sâmbătă luăm mic dejunul cu Gabriela Szabo

Sâmbătă, la „Mic dejun cu un campion”, ne reîntâlnim cu cea mai titrată campioană a atletismului românesc: Gabriela Szabo. Ediţia poate fi revăzută de la ora 9:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion


Cine se întâlneşte cu Gabi Szabo fără s-o cunoască este surprins de două evidenţe. Prima dintre ele este comunicarea directă, firescul discuţiei, disciplina minţii, justeţea argumentelor, pasiunea cu care îşi susţine convingerile. Adică, tot ceea ce ar trebui să definească un om obişnuit, cu o pregătire şi o experienţă de viaţă care-i spune că dincolo de el se află ceilalţi, cu alte pasiuni şi alte convingeri dar asta nu-l poate împiedica să se înţeleagă cu toţi cei din jurul lui.

Al doilea aspect este tinereţea. O femeie frumoasă, subţire, delicată, cu un zâmbet cuceritor care-şi priveşte interlocutorul fix în ochi. Un vulcan sub aspectul înşelător al unei discreţii modeste. O mare campioană, un patriot adevărat, un competitor redutabil, un strateg câştigător.

„Gabriela Szabo ne serveşte în fiecare zi o lecţie despre cum poţi ajunge un campion înnobilat cu medalia de aur prin propria voinţă, forţă, disciplină şi onoare. Un sportiv şi un om la care ne putem raporta ca la unul dintre compatrioţii de excelenţă ai celor 100 dintre cei mai Mari Români”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea TVR a emisiunii.

Palmaresul sportiv cuprinde titluri olimpice (argint – 1.500m, Atlanta 1996; aur – 5.000m, Sydney 2000; bronz – 1.500m, Sydney 2000), poziţionarea pe cele mai înalte trepte al podiumului de concurs la Campionatele Mondiale (aur – juniori 3.000m, Lisabona 1994; aur – cros cu echipa, Durham 1995; aur – 5.000m, Atena 1997; aur – 5.000m, Sevilla 1999; aur – 1.500m, Edmonton 2001); Campionatele Mondiale în sală i-au adus satisfacţii la fel de notabile (aur – 3.000m, Barcelona 1995; aur – 3.000m, Paris-Bercy 1997; aur – 3.000m şi 1.500m, Maebashi 1999 ca şi Campionatele Europene (argint – 5.000m, Budapesta 1998 sau Campionatele Europene în sală (aur – 3.000m, Gent 2000).

A fost de patru ori campioană mondială la seniori şi o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri. Toate aceste rezultate au plasat-o pe Gabriela Szabo ca „cea mai bună atletă a lumii şi cea mai performantă sportivă a Europei” în 1999. Iar recordurile sale mondiale din 1998 la 2000m şi cel din 1999, la 5.000m se bucură şi astăzi de notorietate.

În 2005, odată cu ieşirea din arena performanţei sportive, Gabriela Szabo s-a lansat în cea, mult mai complexă, a vieţii publice. Aura performanţei o urmăreşte în activitatea profesorală, a managementului sportiv şi în cea a proiectelor asumate ca ministru al tineretului şi sportului (din martie 2014). Abordate cu aceiaşi disciplină, fair-play şi viziune ca şi cum ar fi vorba despre propria carieră sportivă.

În august 2013 i s-a conferit titlul onorific de ambasador al turismului autohton alături de alte 7 personalităţi din viața culturală şi sportivă românească, fiind una dintre acele imagini de ţară prin care România îşi poate afirma valoarea mondială.

Interviul a fost difuzat în premieră în martie 2015 şi este disponibil online pe TVR+.

Noul sezon Mic dejun cu un campion:

Răsfăţul la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania scriitoarei şi jurnalistei Daniela Zeca Buzura începe în sezonul de toamnă din 17 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 09:30.

Vă promitem 13 noi ediţii de colecţie de 24 de carate. Şi tot atâtea poveşti de viaţă, subiecte tari, bucurii şi conuri de umbră ale unor oameni pe care îi îndrăgim şi a căror întâlnire este de fiecare dată o plăcere împărtăşită. Daniela Zeca Buzura, cu acelaşi farmec şi incisivitate iscoditoare va scoate la lumină aspectele mai puţin cunoscute, reuşitele şi risipirile interlocutorilor care ne-au făcut onoarea de a răspunde invitaţiei noastre.

„Dorim să mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul TVR al emisiunii

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2