loader
Foto

Galerie foto

Salba de lacuri a Săruleştilor, duminică, la „Pescar hoinar”

V-am invitat să luaţi parte la o nouă expediţie, duminică, 6 aprilie - de data aceasta fiind pe lacul Săruleşti - începând cu ora 13:00, la TVR 2, alături de echipa emisiunii „Pescar hoinar”.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Aflându-ne deja în lunga perioadă de prohibiţie pe apele naturale, paleta opţiunilor undiţarilor se reduce, pentru două luni, la amenajările piscicole. În plus, chiar dacă temeperaturile diurne sunt în general ridicate, apa este încă rece şi, în aceste condiţii, la alegerea traseelor pentru expediţiile pescăreşti trebuie să avem în vedere nivelul de activitate biologică şi comportamentul specific al diferitelor specii de peşte.

Aşadar, ţinând cont de apetitul ridicat al răpitorilor, precum şi de faptul că şalăul deschide vânătoarea de plevuşcă în fiecare primăvară, am ales pentru această expediţie un luciu de apă renumit pentru calitatea capturilor, chiar dacă notorietatea o datorează în primul rând exemplarelor record de crap - salba de lacuri a Săruleştilor.

Aventura de o zi, de dimineaţă până la apus, în care parteneri ne-au fost Robert Răduţă - patronul complexului şi Adrian Păduraru, zis şi Paco, a inclus partide de pescuit de pe mal sau din barcă, cu lansete uşoare şi twistere.

Am reuşit o mulţime de capturi, şalăi mai mari sau mai mici, care s-au întors cu bine, conform regulilor locului, în apa oxigenată a Săruleştilor. După ce vor depune icrele, îndeplinind ciclul vieţii, îi vom regăsi, la viitoarea ieşire pe Săruleşti, mai mari, mai frumoşi, cu o multime de puiuţi de şalău în preajmă...

***

Emisiunea „Pescar hoinar” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

„Istorii de bun gust” la Conacul Otetelișanu și povestea celui mai mare frasin din România

În noua ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise ne invită joi, 9 mai, la TVR 2, de la ora 21:00, în judeţul Vâlcea, ...

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

 

#tvr2