loader
Foto

"Reţeaua de idoli": Rodica Popescu Bitănescu, despre cum a început să scrie

Duminică, 23 mai, de la ora 18:00, la TVR 2, seria interviurilor propuse de Irina Păcurariu la "Reţeaua de idoli" a continuat cu marea actriţă Rodica Popescu Bitănescu. | VIDEO

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

A fost o întâmplare că a ajuns actriţă. La vârsta adolescenţei nu ştia prea bine ce înseamnă teatrul. Tatăl său voia să devină arhitect. Mama sa ţinea să se facă actriţă pentru că avea un frate actor al Teatrului Naţional. Rodica Popescu Bitănescu este fără prea multe cuvinte o actriţă pe care toţi românii o iubesc pentru felul în care a ştiut să atingă resorturi interioare, pentru naturaleţea sa, pentru normalitatea sa, pentru modul în care se dăruieşte scenei.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1960, şi după spusele domniei sale: ” Am intrat cu 10 șşi am terminat cu 10”.

"Îmi place să scriu piese de teatru, să descopăr ce se întâmplă între noi, în România, în fiecare zi. Cum primesc oamenii tot ce se întâmplă cu ei, cum văd. Românii simt nevoia să se scrie despre ei, probabil că acesta este secretul succesului pieselor mele. Eu scriu numai despre noi. Oamenii sunt curioşi", spune actrița Rodica Popescu Bitănescu.

Aşa după cum însăşi actriţa spune din vasta sa experienţă de viaţă dar şi profesională a simţit nevoia să o împărtăşească cu publicul şi în alt fel. Aşadar în 2000 debutează ca autor şi regizor cu piesa ”Cinci femei de tranziţie”. Va începe să scrie şi să regizeze  piese de teatru, toate comedii.

La Reţeaua de idoli iubita actriţă vorbeşte despre viaţa ei de astăzi, la 82 de ani, despre ce i-a adus pandemia care a obligat-o, ca pe noi toţi, să-și schimbe obiceiurile. Întoarsă din vacanţa din Egipt şi relaxată după mica escapadă la căldură, doamna scenei româneşti se lasă provocată şi face un regal din răspunsurile ei pline de umor.

Realizator Irina Pacurariu

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2