loader
Foto

„Rivalii” fără secrete în emisiunea Marinei Almăşan | VIDEO

Întâlnirea dintre Eda Marcus şi Dr. Nicolae Bacalbașa, în emisiunea „Rivalii... cu Marina Almăşan”, de sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 2, s-a dovedit antrenantă pentru juriu, dar şi pentru prezentatoarea Marina Almăşan.

 

Marina Almășan
Rivalii

Personalităţile carismatice, umorul şi vorbele de duh ale medicului şi eleganţa prezentatoarei TVR au transformat întâlnire invitaţilor într-o ediţie amuzantă, captivantă şi plină de poveşti pentru telespectatori.

Ce au în comun meseria de medic cu cea de jurnalist? Răspunsul l-a găsit Eda Marcus care a aflat de la medicul Nicolae Bacalbașa că întotdeauna s-a considerat un artist.

„Nicolae Bacalbașa nu este doar un medic”, explică Eda Marcus. „Întâlnirea a fost una extrem de plăcută. Îl ştiam din intervenţiile dumnealui pline de umor şi de tâlc, pe vremea când lucra la Spitalul Judeţean Galaţi şi oferea presei interviuri spumoase despre pacienţii năstruşnici care ajungeau la camera de gardă. Am aflat că se consideră un scriitor şi că meseria de medic a fost nevoit să o îmbrăţişeze ca să supravieţuiască. Este o fire artistică, fără doar şi poate ar fi putut fi un actor de comedie foarte talentat. Un om mucalit, cu multă carismă şi umor ”, a adăugat prezentatoarea TVR.

(w882)

Emisiunea „RIVALII… cu Marina Almășan” îşi propune să aducă față-n față cele două tabere: tinerii și vârstnicii, primii - cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți - cu înțelepciunea, experiența și cumpătarea, pe care le-o oferă anii din buletin.

Un juriu de personalități îndrăgite (din diferite domenii de activitate) - actriţa Emilia Popescu, artistul Dan Helciug şi psihologul Matei Stănculescu - va evalua prestația celor doi competitori, decizând în final care dintre ei a întrunit criteriile competiției: carismă, nivelul de pregătire, adaptabilitatea la vremurile pe care le traversăm, capacitatea de a se descurca în anumite situații limită, precum și aceea de a se face plăcut de cei din jur.

(w882)

Despre prezentatoarea TVR, Eda Marcus se ştie că lucrează de la 19 ani și a început ca simplu reporter de divertisment care „a furat” meserie cu atenție și perseverență. Despre ea, spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. De la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la munca de prezentator și realizator pe care o face în prezent şi toate activitățile au contribuit la formarea sa ca om de televiziune.

Dr. Nicolae Bacalbașa a urmat Liceul „Mircea cel Bătrân" din Constanța, după care a absolvit Facultatea de Medicină Generală din București. Din 1972 a lucrat ca medic specialist la Spitalul Județean Galați, iar din anul 1995 a fost șef al secției de Terapie Intensivă a acestui spital, și purtător de cuvânt al acestuia.

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2