Duminică, 13 aprilie, de la ora 13.00, vă invităm la o ediţie specială, cu ocazia Floriilor, în care aflăm secretele borşului pescăresc, a plachiei şi a saramurii.
UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+
Dacă acest început de primăvară a venit pentru întreaga suflare creştină cu lungul post al Paştelui, nouă pescarilor ne-a fost hărăzit, ca în fiecare an, şi un altfel de post, cel al prohibiţiei în apele naturale...
Şi pentru că, duminică, 13 aprilie, de la ora 13.00, ne bucurăm de sărbătoarea Floriilor, care aduce, printre altele, şi prima dezlegare la peşte, vom lăsa deoparte lansetele şi vergile pentru un alint culinar pescăresc, cu reţete de cherhana, în inima Deltei Dunării, la Crişan, pe braţul Sulina.
Dragi prieteni ai pescarilor, aflăm aici cu cât efort pescarii profesionişti vântură avele şi setcile pentru a pune în barcă scrumbia de Dunăre, dar şi câteva secrete ale gospodinelor localnice despre prepararea borşului pescăresc, a plachiei şi a saramurii.
Şi pentru ca sărbătoarea Floriilor să fie deplină am savurat toate acestea lângă un pahar de vin dobrogean, aflând şi câte ceva din tradiţiile şi folclorul local.
***
Emisiunea „Pescar hoinar” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.