loader
Foto

Galerie foto

Reţete de cherhana, în duminica Floriilor, la Pescar Hoinar

Duminică, 13 aprilie, de la ora 13.00, vă invităm la o ediţie specială, cu ocazia Floriilor, în care aflăm secretele borşului pescăresc, a plachiei şi a saramurii.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Dacă acest început de primăvară a venit pentru întreaga suflare creştină cu lungul post al Paştelui, nouă pescarilor ne-a fost hărăzit, ca în fiecare an, şi un altfel de post, cel al prohibiţiei în apele naturale...

Şi pentru că, duminică, 13 aprilie, de la ora 13.00, ne bucurăm de sărbătoarea Floriilor, care aduce, printre altele, şi prima dezlegare la peşte, vom lăsa deoparte lansetele şi vergile pentru un alint culinar pescăresc, cu reţete de cherhana, în inima Deltei Dunării, la Crişan, pe braţul Sulina.

Dragi prieteni ai pescarilor, aflăm aici cu cât efort pescarii profesionişti vântură avele şi setcile pentru a pune în barcă scrumbia de Dunăre, dar şi câteva secrete ale gospodinelor localnice despre prepararea borşului pescăresc, a plachiei şi a saramurii.

Şi pentru ca sărbătoarea Floriilor să fie deplină am savurat toate acestea lângă un pahar de vin dobrogean, aflând şi câte ceva din tradiţiile şi folclorul local.

***

Emisiunea „Pescar hoinar” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Isteria brandurilor

Invitati: Anca Ivan, Sonia Argint, Adina Buzatu-skype

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

*Spioni din al doilea razboi mondial

Calatoria pe Podul Mogosoaiei continua prin istorie. Adriana Irimescu si un grup de tineri elevi merg pe urmele spionilor din al doilea razboi mondial, redescoperind Piata Palatului Regal de odinioara.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania Tene

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2