loader
Foto

Galerie foto

„Reţeaua de idoli" - Oamenii care construiesc speranţa

Duminică, 10 noiembrie, fondatoarele Asociației "Dăruiește Viață", Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, sunt invitatele Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli”, la TVR 2, TVR 2 HD și pe TVR+, de la ora 18.00.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Copiii bolnavi de cancer au şanse la viaţă! Aceasta era misiunea la care se angaja, în 2012, Asociaţia „Dăruieşte viaţă”. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociaţiei, sunt invitatele Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli”, ediția din 10 noiembrie, la TVR 2 și TVR 2 HD.

Duminică, de la ora 18:00, voluntarele implicate în construirea primul Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România vor vorbi despre proiectul lor şi problemele pe care le întâmpină în fiecare zi.

„Într-o bună zi, ele au decis că vor strânge bani de la oameni pentru primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, din simplul motiv că nu exista unul, atât de necesar copiilor aflaţi în suferinţă. Așa că au strâns 26 de milioane de euro și s-au pus pe treabă. Până acum, 260.000 de oameni și 1.700 de companii au donat pentru campania #noifacemunspital”, a spus Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”.

Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Turnarea fundației a început în luna iunie 2018.

(oar_w460)

2:50 Nici cu tine, nici fără tine (R)

Film * Nici cu tine, nici fără tine (Ne con te, ne senza di tE-Italia, 2012)

Prima parte (din două)

Cu: Sabrina Ferrilli, Francesco Testi, Massimo Venturiello, Barbara Livi

*Film de aventuri.

Redactor: Anca Radu

(Reluare)

4:35 Fără prejudecăţi (R)

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)
 
Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz sunt trei comori arhitecturale din patrimoniul portughez pe care le ...

Lavanda, planta care alungă insomnia

Lavanda, planta care alungă insomnia

publicat: joi, 05 septembrie 2024

”Lavandula”, pe numele ei științific, include 47 de specii cunoscute de plante cu flori perene și ar proveni, se pare, din bazinul Mării ...

 

#tvr2