loader
Foto

Cutreierați lumea în lung și-n lat prin reportajele 360° GEO

În această săptămână, ajungeți într-un canton elveţian, unde agricultorii respectă o tradiţie „acrobatică”, în Norvegia pentru a participa la cursele de sănii trase de câini, în India intrați într-o competiție de ridicare a zmeielor, faceți cunoștință cu piloții ghețarilor elvețieni și descoperiți maeștrii culinari de la un templu din Coreea de sud. De luni până vineri, de la 10:30, la TVR 2.

 

Luni, 11 martie

Cositul fânului alpin, o tradiţie elveţiană (La fenaison en montagne, une tradition Suisse, Franţa-Germania, 2020)

În cantonul elveţian Uri, agricultorii respectă o tradiţie „acrobatică”: cositul fânului de pe păşunile alpine aproape verticale. De secole, în luna august, ei cosesc plantele – unele dintre ele medicinale şi mult mai hrănitoare decât cele din vale, pline de îngrăşăminte - de pe versanţii deosebit de abrupţi de deasupra Lacului celor Patru Cantoane.

Realizator: Anja Reiss

Marți, 12 martie

Husky - Pe locuri, fiţi gata, start ! (HUSKIES, TOP DEPART !, Franţa-Germania, 2020)

(w882)

Marit visa încă din copilărie să crească husky şi să participe la curse de sănii trase de câini. Acum, la vârsta de 37 de ani, a participat de cinci ori la cea mai lungă şi mai dificilă cursă din Europa – Finnmarksløpet- şi a urcat deja de două ori pe podium.

Realizator: Michael J. Schumacher

Miercuri, 13 martie

India – magia zmeielor (Inde, la magie des cerfs-volants, Franţa-Germania, 2019)

(w882)

(w882)

În fiecare an, oraşul Ahmadabad din vestul Indiei devine capitala zmeielor, odată cu sărbătoarea Anului Nou, ce marchează sfârşitul iernii şi sosirea primăverii. Cu timpul, ridicarea zmeielor a devenit o competiţie populară ce stârneşte pasiunile localnicilor.

Realizator: Julien Hamelin

Joi, 14 martie

Piloţii gheţarilor elveţieni (Suisse, en vol avec des pilotes des glaciers, Franţa-Germania, 2021)

(w882)

În fiecare zi, în văile şi munţii Elveţiei, piloţi, medici şi salvatori din REGA, Garda aeriană elveţiană de salvare, intervin pentru a salva vieţi. Membrii, femei şi bărbaţi, desfăşoară meserii complexe şi pline de riscuri care necesită un înalt grad de competenţă şi de empatie. La altitudini înalte, presiunea atmosferică e mai scăzută şi solicită cea mai mare precizie pentru manevrele delicate, piloţii fiind puşi în situaţii foarte riscante.

Realizatori: Frank T. Mirbach, Karlheinz Rehbach

Vineri, 15 martie

Maeştrii culinari de la templu (Temple Food, l’âme de la cuisine coréenne, Franţa-Germania, 2021)

(w882)

În templul Gameunsa din Coreea du Sud, aflat în munţi departe de agitaţia urbană, locuiesc trei călugăriţe budiste hotărâte să conserve tradiţiile gastronomice practicate în mânăstirile coreene de şaptesprezece secole. Adevăraţi maeştri culinari, ele respectă reţetele ancestrale şi gătesc doar cu ingrediente naturale. Unele dintre preparatele gătite astfel au şi virtuţi terapeutice.

Realizator: Andrea Oster

Foto: ARTE

6:55 Imnul României

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2