loader
Foto

Chef Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ne face cunoscute unele dintre cele mai interesante şi utile tehnici ale haute cuisine.  

 

Luca Montersino nu este numai unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, un valoros consultant, creator de conținut media, scriitor (a publicat 22 de volume ce includ rețete), ci și un pasionat profesor ce împărtășește secrete valoroase ale bucătăriei italiene în cele mai bune școli dedicate artei gastronomice. El este inițiatorul primei academii gastronomice interactive în mediul online.

În 2004, Luca Montersino își începea aventura în lumea antreprenoriatului prin deschiderea unui prim laborator apreciat pentru folosirea produselor de patiserie sănătoase, la îndemâna oricui, chiar și a celor care suferă din cauza intoleranței la gluten. Au urmat multe altele în Torino, Roma, Florența, Tokyo și New York.

El a fost inițial patiser și apoi s-a măiestrit și în celelalte domenii ale gastronomiei, realizând că, indiferent ce ar face, pasiunea va fi mereu la baza carierei sale. Iubește să cerceteze, să cunoască în profunzime natura materialelor, ingredientelor pe care le folosește. Deși consideră că italienii nu ar trebui să își piardă tradițiile, este deschis inovațiilor, nu se teme să-i reinventeze pe clasici.

În seria” Luca Montersino: secrete din reţete” (Kitchen Montersino, San Marino, 2023), pe care o difuzează în premieră TVR 2 din 8 februarie, de la ora 14:45, descoperiți rețete numai bune de încercat, sfaturi prețioase și tehnici secrete. În primul episod sunteți inițiați în arta preparării savuroaselor produse siciliene de patiserie Cannoli. În al doilea episod, difuzat duminică, 9 februarie, de la ora 14:45, chef Montersino prepară somon marinat şi afumat.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 14:40, chef Montersino ne învață cum se prepară aluatul “Sfogliatine” (pentru cremă de ananas și foitaj cu cireșe negre) și duminică, 23 februarie, de la 14:50 ne oferă câteva sfaturi legate de prepararea vitei marinate (salată de țelină verde și alune, vită marinata și spumă de parmezan). Sâmbătă, 1 martie, de la ora 14:45, o să aflaţi cum se prepară Risotto cu cremă de sfeclă, fondue de parmezan şi lămâi confiate.

***

Regia: Eleonora Pozzi

Cu participarea: Luca Montersini, Romina Imbrescia

Foto: Shutterstock/ Open recipe book/ Colaborator foto: ra2 studio

Info: lucamontersino.com

4:00 Legendele Olimpului

(Les grands mythes, Franţa, 2015)-R

Regia: Sylvain Bergere

*Poveşti de dragoste, de lupte pentru putere, trădări, crime odioase, despărţiri insuportabile, răzbunări cumplite, metamorfoze... forţa poetică a miturilor a traversat veacurile.

Seria readuce la viaţă aceste legende cu ajutorul unei animaţii special create pentru a folosi iconografia din istoria artei. Această asociere dinamică, punte între modernitate şi istorie, reprezintă o nouă metodă de a descoperi sau redescoperi această zonă din patrimoniul universal.

*Ep.7: Apollo-lumină şi umbre

Apollo, fiu al lui Zeus cu nimfa Leto, nu a crescut în Olimp, din pricina duşmăniei Herei. Muzician şi un arcaş desăvârşit, blând, dar şi crud, în pofida frumuseţii sale, a avut parte doar de poveşti de dragoste tragice. El a înfiinţat la Delphi propriul său oracol, Pitia, la care veneau muritori din toată lumea.

4:30 Destine ca-n filme

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

(Reluare)
 
Paul Surugiu-Fuego deschide sezonul 15 „Drag de România mea!” – 7 ani de muzică, invitaţi legendari și povești românești

La TVR 2, sâmbătă, 18 octombrie 2025, ora 20:00 şi duminică, 19 octombrie 2025, ora 15:00, Fuego sărbătorește „Drag de România mea!” cu un show ...

O ediție dedicată unuia dintre cei mai importanți prozatori români - Liviu Rebreanu şi o incursiune în romanul „Ion”. La peste un secol de la ...

"Cap Compas": Regi și trandafiri

publicat: luni, 13 octombrie 2025

Echipa "Cap Compas" propune o călătorie fascinantă în Valea regilor traci din Bulgaria. Sâmbătă, 18 octombrie, de la ora 17:30, la TVR 2 și ...

 

#tvr2