loader
Foto

Renumitul chef italian Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ne face cunoscute unele dintre cele mai interesante şi utile tehnici ale haute cuisine.  

 

Luca Montersino nu este numai unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, un valoros consultant, creator de conținut media, scriitor (a publicat 22 de volume ce includ rețete), ci și un pasionat profesor ce împărtășește secrete valoroase ale bucătăriei italiene în cele mai bune școli dedicate artei gastronomice. El este inițiatorul primei academii gastronomice interactive în mediul online.

În 2004, Luca Montersino își începea aventura în lumea antreprenoriatului prin deschiderea unui prim laborator apreciat pentru folosirea produselor de patiserie sănătoase, la îndemâna oricui, chiar și a celor care suferă din cauza intoleranței la gluten. Au urmat multe altele în Torino, Roma, Florența, Tokyo și New York.

El a fost inițial patiser și apoi s-a măiestrit și în celelalte domenii ale gastronomiei, realizând că, indiferent ce ar face, pasiunea va fi mereu la baza carierei sale. Iubește să cerceteze, să cunoască în profunzime natura materialelor, ingredientelor pe care le folosește. Deși consideră că italienii nu ar trebui să își piardă tradițiile, este deschis inovațiilor, nu se teme să-i reinventeze pe clasici.

În seria” Luca Montersino: secrete din reţete” (Kitchen Montersino, San Marino, 2023), pe care urmează să o difuzeze în premieră TVR 2 din 8 februarie, de la ora 14:45, descoperiți rețete numai bune de încercat, sfaturi prețioase și tehnici secrete. În primul episod sunteți inițiați în arta preparării savuroaselor produse siciliene de patiserie Cannoli.

Regia: Eleonora Pozzi

Cu participarea: Luca Montersini, Romina Imbrescia

Foto: Shutterstock/ Chef putting the finishing touches on these magnificent Italian cannoli/ colaborator foto: PetraPiedra

Info: lucamontersino.com

16:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 138

16:30 România…în bucate

TVR Cluj

* Cu tigaia-n spate

* Salată de pui cu ciuperci; zama de varză si creveti la tigaie

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Producator: Alice Saceanu

 
Renumitul chef italian Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ...

Cap compas: Cu creionul pe hârtie

Cap compas: Cu creionul pe hârtie

publicat: joi, 30 ianuarie 2025

”Cap Compas” vă poartă într-un spaţiu pe care e mai greu să-l iei în stăpânirea subiectivă de unul singur, te poţi inspira din ghidurile de ...

Tehnologii moderne și consultanță agricolă, într-o nouă ediție ”Ferma”, pe TVR 2

Provenit dintr-o familie de agricultori din Codlea, Cătălin a urmat studii agronomice, deși și-ar fi dorit să fie în zona cercetării sau ...

 

#tvr2