loader
Foto

Chef Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ne face cunoscute unele dintre cele mai interesante şi utile tehnici ale haute cuisine.  

 

Luca Montersino nu este numai unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, un valoros consultant, creator de conținut media, scriitor (a publicat 22 de volume ce includ rețete), ci și un pasionat profesor ce împărtășește secrete valoroase ale bucătăriei italiene în cele mai bune școli dedicate artei gastronomice. El este inițiatorul primei academii gastronomice interactive în mediul online.

În 2004, Luca Montersino își începea aventura în lumea antreprenoriatului prin deschiderea unui prim laborator apreciat pentru folosirea produselor de patiserie sănătoase, la îndemâna oricui, chiar și a celor care suferă din cauza intoleranței la gluten. Au urmat multe altele în Torino, Roma, Florența, Tokyo și New York.

El a fost inițial patiser și apoi s-a măiestrit și în celelalte domenii ale gastronomiei, realizând că, indiferent ce ar face, pasiunea va fi mereu la baza carierei sale. Iubește să cerceteze, să cunoască în profunzime natura materialelor, ingredientelor pe care le folosește. Deși consideră că italienii nu ar trebui să își piardă tradițiile, este deschis inovațiilor, nu se teme să-i reinventeze pe clasici.

În seria” Luca Montersino: secrete din reţete” (Kitchen Montersino, San Marino, 2023), pe care o difuzează în premieră TVR 2 din 8 februarie, de la ora 14:45, descoperiți rețete numai bune de încercat, sfaturi prețioase și tehnici secrete. În primul episod sunteți inițiați în arta preparării savuroaselor produse siciliene de patiserie Cannoli. În al doilea episod, difuzat duminică, 9 februarie, de la ora 14:45, chef Montersino prepară somon marinat şi afumat.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 14:40, chef Montersino ne învață cum se prepară aluatul “Sfogliatine” (pentru cremă de ananas și foitaj cu cireșe negre) și duminică, 23 februarie, de la 14:50 ne oferă câteva sfaturi legate de prepararea vitei marinate (salată de țelină verde și alune, vită marinata și spumă de parmezan). Sâmbătă, 1 martie, de la ora 14:45, o să aflaţi cum se prepară Risotto cu cremă de sfeclă, fondue de parmezan şi lămâi confiate.

***

Regia: Eleonora Pozzi

Cu participarea: Luca Montersini, Romina Imbrescia

Foto: Shutterstock/ Open recipe book/ Colaborator foto: ra2 studio

Info: lucamontersino.com

19:05 Comisarul Rex

Film serial *Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*episodul 88

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

20:05 Istorii de bun gust

* Sezon Nou

* Un intreprinzator din domeniul turismului din judetul Prahova ne povesteste despre ce inseamna sa ai viziune si sa devii un fel de "trendsetter" in turismul experimentiel pentru alti locuitori ai dealurilor din imprejurimi, care nu reprezentau decat simple forme de relief cu podgorii unde se cresteau struguri. Acum, alaturi de locatia sa, turismul a cunoscut o dezvoltare impresionanta, aici fiind una dintre ratele de vizitare cele mai mari, in cuprinsul unui an. O ambitie de a transforma un simplu produs, branza, intr-un produs competitional, cum ar fi branza maturata sau branza cu mucegai, intr-un aliment care tocmai a fost premiat cu medalii de aur, a devenit realitate.

Realizator: Camelia Moise

Producător: Dana Stefanescu

 
Gală de excepție cu artiști basarabeni la „Drag de România mea!”

Sâmbătă, ora 20.00 și duminică, ora 15.00 vă invităm să cunoaşteţi patru simboluri ale Republicii Moldova, artiști care au peste 35 de ani de ...

Povestea unei campioane olimpice şi Dobrogea contrastelor, la „Istorii de bun gust”

În ziua în care canotajul românesc aniversează 100 de ani, joi, 27 noiembrie, la TVR 2, de la ora 20.05, urmărim povestea unui sportiv olimpic ...

Emisiunea "E Vremea Ta"  a debutat la TVR2 în octombrie 2016, iar în prezent este programul cu cea mai bună audienţă dintre toate ...

 

#tvr2