loader
Foto

Chef Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ne face cunoscute unele dintre cele mai interesante şi utile tehnici ale haute cuisine.  

 

Luca Montersino nu este numai unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, un valoros consultant, creator de conținut media, scriitor (a publicat 22 de volume ce includ rețete), ci și un pasionat profesor ce împărtășește secrete valoroase ale bucătăriei italiene în cele mai bune școli dedicate artei gastronomice. El este inițiatorul primei academii gastronomice interactive în mediul online.

În 2004, Luca Montersino își începea aventura în lumea antreprenoriatului prin deschiderea unui prim laborator apreciat pentru folosirea produselor de patiserie sănătoase, la îndemâna oricui, chiar și a celor care suferă din cauza intoleranței la gluten. Au urmat multe altele în Torino, Roma, Florența, Tokyo și New York.

El a fost inițial patiser și apoi s-a măiestrit și în celelalte domenii ale gastronomiei, realizând că, indiferent ce ar face, pasiunea va fi mereu la baza carierei sale. Iubește să cerceteze, să cunoască în profunzime natura materialelor, ingredientelor pe care le folosește. Deși consideră că italienii nu ar trebui să își piardă tradițiile, este deschis inovațiilor, nu se teme să-i reinventeze pe clasici.

În seria” Luca Montersino: secrete din reţete” (Kitchen Montersino, San Marino, 2023), pe care o difuzează în premieră TVR 2 din 8 februarie, de la ora 14:45, descoperiți rețete numai bune de încercat, sfaturi prețioase și tehnici secrete. În primul episod sunteți inițiați în arta preparării savuroaselor produse siciliene de patiserie Cannoli. În al doilea episod, difuzat duminică, 9 februarie, de la ora 14:45, chef Montersino prepară somon marinat şi afumat.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 14:40, chef Montersino ne învață cum se prepară aluatul “Sfogliatine” (pentru cremă de ananas și foitaj cu cireșe negre) și duminică, 23 februarie, de la 14:50 ne oferă câteva sfaturi legate de prepararea vitei marinate (salată de țelină verde și alune, vită marinata și spumă de parmezan). Sâmbătă, 1 martie, de la ora 14:45, o să aflaţi cum se prepară Risotto cu cremă de sfeclă, fondue de parmezan şi lămâi confiate.

***

Regia: Eleonora Pozzi

Cu participarea: Luca Montersini, Romina Imbrescia

Foto: Shutterstock/ Open recipe book/ Colaborator foto: ra2 studio

Info: lucamontersino.com

22:05 Magazin Deutsche Welle

* Azi despre mâine (TOMORROW TODAY-Magazin ştiinţific, Germania, 2024)-R

*Fascinanta lume a ştiinţei, în special misiunile spaţiale care dezvăluie tot mai multe dintre secretele Universului, constituie subiectele programului-magazin Azi despre mâine.

Episodul 181

22:40 Tonomatul de pe 2

*Generatia Alfa

Producator :Aimee D’Albon

(Reluare)
 
„Tu votezi România!”: Programe speciale la Televiziunea Română în ziua alegerilor parțiale

Telespectatorii TVR vor afla rezultatul exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, prezentat la ora 21:00, pe TVR 1 și TVR INFO, imediat după ...

Mihăiţă poate umbla. Să-i oferim fiecare câte un pas! Povestea lui, la „Simplu şi rural”, pe TVR 2

De Moş Nicolae, Ana Maria Andrei şi Gabriela Voinea ne propun să fim parte din visul unui copil aflat la mâna destinului. Îl cunoaştem vineri, pe ...

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

publicat: miercuri, 03 decembrie 2025

Joi, de la ora 21:00, TVR2 difuzează o nouă ediție "Forța ideilor", un episod care readuce în prim-plan poezia – nu ca materie școlară, ci ca ...

 

#tvr2