Simplu si rural
Alexandru Haită, un fermier din Teleorman șsi proprietar al unei distilerii, vrea să transforme satul natal, Călineşti, într-o destinaţie culinară prin investiţia sa în ferma zootehnică, dar șsi in fabrica de alcool unde produce: whiskey, gin sau rom!
Primul curs de craft distiller, Alexandru l-a facut in Olanda, apoi a făcut modulul de master distiller, specializându-se în ginuri. În aprilie 2022, a terminat cursurile şi a reuşit să pună pe piaţă primul produs, iar de atunci a lansat mai multe tipuri de gin, dar şi vodka şi rom produse din sau cu ingrediente din ferma agricolă. În anul 2024, a fost premiat International pentru cel mai bun gin din lume.
Tot sâmbătă, vedem si povestea lui Emilian Tudor, sef laborator agrochimie, cu 15 ani de experienta în consultanta agricolă si agrochimică.
Vine în sprijinul fermierilor cu cele mai bune analize de sol si apă
Producator: Gabriela Voinea
(Reluare)