loader
Foto

Rachel Weisz, pe urmele lui Vivien Leigh, la Filmul de artă

În Adânca mare albastră , în regia lui Terrence Davies – film programat duminică, 10 ianuarie, de la 22.10, la TVR 2.

 

ADÂNCA MARE ALBASTRĂ (THE DEEP BLUE SEA – Marea Britanie, Australia 2011)
Regia: Terrence Davies
Cu: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale

Dramă, adaptare a piesei de teatru cu acelaşi titlu de Terence Rattigan. În Anglia de după al Doilea Război Mondial, Hester Collyer, tânăra şi frumoasa soţie a unui judecător din înalta societate, se ofileşte într-o căsnicie care-i oferă bunăstare materială şi niciun strop de pasiune. Întâlnirea cu Freddie Page, fost pilot în Forţele Aeriene Regale, o aruncă pe Hester în vârtejul unei patimi mistuitoare care o va consuma fizic şi emoţional.

Povestea acestui triunghi amoros ce se desfăşoară în Londra de după cel de-al Doilea Război Mondial a fost ecranizată în 1955, în regia lui Anatole Litvak, având-o ca protagonistă pe frumoasa Vivien Leigh (nemuritoarea Scarlett din Pe aripile vântului).

Jumătate de secol mai târziu, mai precis după 56 de ani, regizorul Terrence Davies a primit provocarea de a relua tema într-o nouă ecranizare. Singura sa condiţia a fost ca rolul eroinei principale să fie atribuit lui Rachel Weisz, actriţă considerată „de Oscar”.

Pentru interpretarea sa în acest film, în 2012, Rachel Weisz nu a obţinut Oscarul, însă a impresionat criticii de film şi publicul din lumea întreagă. Dintre numeroasele trofee şi nominalizări obţinute de ea cu Adânca mare albastră amintim doar nominalizarea la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă şi câştigarea trofeului acordat de criticii de film din New York la aceeaşi categorie.

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2