loader
Foto

Galerie foto

Programa nouă şi lecţii transdisciplinare în „Teleşcoala”, la TVR 2

Clopoţelul anunţă lecţii noi la „Teleşcoala”, adaptate cerinţelor elevilor care în această toamnă intră în clasa a VIII-a şi vor susține Evaluarea Națională după noua programă școlară, la disciplinele limba și literatura română și matematică.

 

Clopoţelul anunţă lecţii noi la „Teleşcoala”, adaptate cerinţelor elevilor care în această toamnă intră în clasa a VIII-a şi vor susține Evaluarea Națională după noua programă școlară, la disciplinele limba și literatura română și matematică. Subiectele vor fi diferite față de ce știam până acum, iar cursurile televizate, realizate de TVR în parteneriat cu Ministerul Educației, vor oferi elevilor informaţii adaptate noii programe de examen pentru probele Evaluării Naționale. După cum spun profesorii, elevii vor avea lecţii transdisciplinare, dinamice, interactive, vor învăţa să aplice noţiunile teoretice şi le va fi stimulată gândirea şi creativitatea.

“O să predăm după programa nouă, iar lecţiile vor fi o provocare si pentru noi, profesorii. Abordarea va fi diferită, adică reflectă principii noi pentru clasa a VIII-a şi pentru Evaluarea Naţională. Vor fi lecţii transdisciplinare şi, în măsura în care este posibil, dinamice, interactive. Activităţile pe care le vom propune vor schimba copiilor gândirea şi creativitatea. Competenţele specifice din noua programă sunt asociate cu activităţi de învăţare, nu cu conţinuturi. Vom pleca de la ceea ce ştie, sau ar trebui să ştie elevul şi trebuie să îl învăţăm să aplice noţiunile teoretice. Prin “Teleşcoala” încercăm să găsim modalităţi prin care să le formăm copiilor aceste competenţe. Pe scurt, o să punem accent pe rezultatele învăţării, nu pe proces în sine. Lecţiile din acest sezon cred că vor fi mai atractive, pentru că în demersul nostru didactic vom avea în vedere o abordare integrată a domeniilor de conţinut. Deci, vom elimina inerţia şi expunerile pur teoretice. Teleşcoala va răspunde nevoilor reale ale elevilor, va fi o ancoră către viaţă, către realitate”, spune Ileana Gae, profesor de română.

Din 14 septembrie, orarul „Teleşcoala” se schimbă: de luni până joi, de la ora 9:00, respectiv, ora 9:30, sunt programate câte două cursuri (română şi matematică) pentru clasa a VIII-a. Vinerea, pe acelaşi tronson orar sunt programate, în reluare, cursurile de competenţe digitale şi limbi străine. Aceste cursuri nu sunt dedicate pentru un anumit an şcolar. Pentru clasa a XII-a, de luni până vineri, de la ora 15:00 şi de la ora 15:30, TVR 2 va difuza două cursuri din programa de Bacalaureat.

În urma solicitărilor primite de la telespectatori, referitoare la modul de predare, în noul sezon „Teleşcoala” la unele materii se vor preda mai multe teste şi exerciţii şi se vor face chiar şi unele experimente, în platou.

„Încercăm să adaptăm şi să ne adaptăm cerinţelor profesorilor şi elevilor, astfel încât cursurile predate la Teleşcoala să aducă un plus de cunoştinţe elevilor. Ne dorim să reproducem, pe cât posibil, experienţa pe care elevul o are la clasă, în mod normal şi să îmbinăm elementele teoretice cu cele practice. Vă reamintim că suportul de curs al fiecărei lecţii difuzate la TV se găseşte pe pagina de facebook a emisiunii. Tot acolo elevii ne pot scrie, dacă au întrebări. Lectiile sunt disponibile online pe canalul youtube al TVR, sau pe site-ul TVR+”, spun membri echipei „Teleşcoala”.

(oar_w460)

Impactul emisiunilor “Teleşcoala” a fost amplu. Chiar din luna martie, elevii s-au arătat interesaţi de proiect, s-au implicat şi au scris mesaje pe pagina de Facebook a emisiunii şi chiar profesorilor, în particular.

“Elevii erau preocupaţi de conţinut şi îmi cereau informaţii suplimentare despre lecţiile predate la TV. Le-am răspuns şi au fot încântaţi. Elevii au fost foarte receptivi la proiect, atât la televizor, cât şi în online. Sunt modalităţi de învăţare ale vremurilor noastre şi sunt eficiente. Asta e părerea mea”, a adăugat prof. Ileana Gae, cel mai tânăr profesor de la “Teleşcoala”.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul http://www.tvr.ro.

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2