loader
Foto

„Prognoza meteo zilnică la „E vremea ta”| VIDEO

Ultima săptămână din iunie aduce vreme capricioasă, cu ploi abundente în toată țara. Informații despre vreme, mediu și schimbări climatice aflați în edițiile săptămânii 22-28 iunie, online pe Facebook, YouTube și în articolul de mai jos.

 

Andrei Bărbulescu
E vremea ta!

Duminică, 28 iunie

Vremea va fi deosebit de caldă în Capitală, de duminică până marți, fiind prognozate temperaturi de până la 34 de grade. Indicele de temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic.

Sâmbătă, 27 iunie

Ne pregătim pentru o lună iulie cu temperaturi caniculare, spun meteorologii. Gradele din termometru încep să crească şi vor ajunge şi la 36 de unități în primele zile din luna lui cuptor. Căldura excesivă se va resimţi în special în sudul şi sud-estul ţării, acolo unde ploile vor reveni abia de la sfârşitul lunii viitoare.

Vineri, 26 iunie

Din weekend vremea se îmbunătățește. Temperaturile maxime, în creștere accelerată față de cele astăzi. Ne așteaptă zile frumoase, calde, de vară, caniculare chiar. Evoluția vremii în următoarele două zile și prognoza lunii iulie le puteți afla vizionând această ediție.

Joi, 25 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat alertele meteo anterioare, emițând un cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină pentru 23 de județe, total sau parțial, până joi noapte. Alte 11 județe vor fi sub cod galben.

 

Miercuri, 24 iunie

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a IEI. La rubrica Meteo aflăm dacă vom putea, în zilele următoare, să purtăm cămașa de borangic. Alte subiecte ale ediției se referă la obiceiuri de Sânziene, ploi artificiale, consiliere psihologică.

Marți, 23 iunie

Toată țara rămâne sub atenționări de vreme rea până joi. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Mai multe detalii despre prognoza următoarelor două zile aflați în emisiune.

Luni, 22 iunie

Ce se întâmplă cu domeniul transportului aerian și cum se poate dezvolta infrastructura necesară deplasării cu bicicleta în marile orașe? Răspunsul acestor întrebări îl aflați în ediția de luni, care vă prezintă și rubrica meteo.

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Băniță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

Detalii despre evoluția vremii, aflați în emisiunea online "E vremea ta!", pe care o puteți urmări pe YouTube și pe pagina Facebook a emisiunii.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2