loader
Foto

Prof. univ. dr. Daniel David a venit la „Rețeaua de idoli” | VIDEO

„Astăzi, personajul principal la Rețeaua de idoli suntem noi toți. Mai pe scurt, poporul”, a spus realizatoarea Irina Păcurariu despre tema ediției de luni, 5 decembrie, de la ora 20:00, la TVR 2.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

„Aproape că a devenit banal să auzim despre noi, în orice situație, aceeași expresie care ne salvează sau ne penalizează, în funcție de caz: „Ce să-i faci, așa sunt românii!”. „Cine suntem?”, „Ce credem cu adevărat despre noi?” și „Care sunt șansele să devenim altfel?” le vom discuta cu cel mai citat psiholog din România și unul dintre cei mai respectați oameni de știință din lume: prof. univ. dr. Daniel David”, adaugă realizatoarea emisiunii „Rețeaua de idoli”.

Prof. univ. dr. Daniel David a devenit recent membru corespondent al Academiei Române, Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie și este autorul unui volum unic, „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală”, o carte care sintetizează cea mai amplă cercetare de psihologie a poporului român din ultimul veac și oferă un profil psihologic al românilor ce contrazice, nu de puține ori, bine-cunoscutele clișee care circulă despre acesta.

Întâlnirea cu echipa „Rețeaua de idoli” a avut loc la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, unde prof. univ. dr. Daniel David este rector.

(w882)

„Irina Păcurariu: Vă întorc în timp cu doar câteva luni, când, după ce ați vorbit la o conferință, cineva din sală a întrebat: Omul acesta când a avut timp să fie tânăr?

Prof. univ. dr. Daniel David: Depinde ce înseamnă tânăr. La minte întotdeauna trebuie să fii tânăr. Pentru mine, să fii tânăr însemna o combinație între a învăța și a te distra. Iar a te distra, însemna sport. Am făcut fotbal și la un moment dat chiar a trebuit să tranșez între a continua pe latura sportivă sau a investi în universitate. Eram încă la Satul Mare și, când am venit la Cluj, treptat sportul a devenit colateral. N-am renunțat niciodată la sport. Știința și sportul reprezintă pentru mine un element de tinerețe. Mereu îți pui întrebări, știința stimulează creierul, simți continuu că ai începuturi. Sportul îți menține cât de cât corpul într-o stare bună, singur, dincolo de vârsta fizică pe care n-o poți bate. Asta înseamnă tinerețe!”.

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2