loader
Foto

Galerie foto

Primul episod din noua serie de filme documentare "Istorii incâlcite", marţi

"Atentat împotriva Seniorului", episod dedicat lui Corneliu Coposu, a deschis o nouă serie de filme documentare pe TVR2. Marţi, de la ora 14.00.

 

Istorii încâlcite

Episodul este disponibil online pe TVR+

"Atentat împotriva Seniorului" a fost episodul care a deschis o serie de filme documentare de pe TVR2, intitulată "Istorii încâlcite", propusă de ziaristul Toma Roma jr, în care vor fi descâlcite episoade enigmatice, nelămurite, stranii, chiar ciudate ale istoriei contemporane.

Autorul acestui concept de emisiune este un publicist cu preocupări constante de cercetare și investigație a istoriei din umbră, așa cum a demonstrat-o adeseori în presa scrisă, dar și în audiovizual.

În 20 mai 2014 se împlinesc 100 de ani de la nașterea seniorului Corneliu Coposu, iar în anul 1990 acest om politic român a primit un "cadou otrăvit" chiar la aniversarea zilei sale de naștere prin votul popular din "duminica orbului". Manifestația maraton pentru democrație din Piața Universității agoniza în prima jumătate a lunii iunie a anului 1990, iar autoritățile legitimate de scrutinul electoral au hotărât să intervină în forță. În noaptea de 12 spre 13 iunie s-a organizat un atentat împotriva lui Corneliu Coposu, o istorie neelucidată încă, dar despre care depun mărturie Flavia Bălescu, sora omului politic, Misu Barcan, secretarul personal și aghiotantul acestuia, precum și Virgil Măgureanu, directorul de atunci al Serviciului Român de Informații.

Un documentar de Toma Roman jr. și Radu Găină.

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 98

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2