loader
Foto

Galerie foto

Primăvara vine cu noi invitaţi de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”

La început de martie, TVR 2 vă aşteaptă de la ora 16:00 cu invitaţi ca Elisabeta Turcu, Constantin Dinulescu sau Anca Ţurcaşiu. „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită şi online, pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

După cum v-am obişnuit până acum, săptămâna începe cu ziua dedicată muzicii populare, iar invitata acestei zile a fost Elisabeta Turcu. Născută în 1954, în judeţul Argeş, artista este unul dintre reprezentanţii de marcă ai folclorului muntenesc din zona Curtea de Argeş-Corbeni-Vidraru, iar în aparaţiile sale pe scenă, Elisabeta Turcu îşi poartă cu mândrie costumul regesc de Muscel, făcut celebru de Regina Maria.

A crescut cu piesele Mariei Lătăreţu, Ilenei Constantinescu şi Mariei Tănase, iar de-a lungul carierei a cântat alături de artişti ca Irina Loghin, Benone, Maria Ciobanu si Ion Dolanescu. Luni, 2 martie, am avut ocazia să ascultăm câteva din piesele care au făcut-o celebră şi care s-au păstrat în Arhiva de Aur a TVR.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 3 martie, echipa „IERI-AZI-MÂINE” sărbătoreşte ziua teatrului, iar de la ora 16:00, în platoul TVR 2 a venit Constantin Dinulescu, actorul care a jucat în memorabilele „Săptămâna patimilor” (1971), „Cuibul salamandrelor” (1978) sau „A unsprezecea poruncă” (1991). Absolvent al IATC Bucureşti la clasa profesorului Alexandru Finţi, Constantin Dinulescu îşi începe activitatea la Teatrul Naţional din Iaşi, ca în 1973 să ajungă la Naţionalul din Bucureşti, la invitaţia directorului de atunci, Radu Beligan.   În 2004, actorul a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”,  „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna continuă la TVR cu ziua dedicată muzicii uşoare, iar la „IERI-AZI-MÂINE” vine Anca Ţurcaşiu. Actriţă, cântăreaţă, gazdă a numeroase emisiuni TV, Anca Ţurcaşiu a fost un model pentru primele generaţii ale României postdecembriste; la Televiziunea Română ea a prezentat numeroase emisiuni ca „Ba da, ba nu!”, „Magazin Duminical” sau „Muzica pentru toţi”.

Deşi a scos scos numeroase albume şi a câştigat numeroase premii, Anca mărturiseşte că teatrul este viaţa ei. „O aiureală! Nu sunt cântăreaţă, eu sunt actriţă! N-am vrut niciodată să cânt, pentru mine a fost doar o întâmplare”, spunea artista într-un interviu pentru Adevărul. În ediţia de miercuri, 4 martie, vom da timpul înapoi şi o vom revedea pe Anca în postura de gazdă a emisiunilor prezentate la Televiziunea Română, vom asculta câteva din piesele care au marcat-o şi vom vedea în rolurile pe care le-a interpretat pe scenele teatrelor din ţară.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă e joi, e sport. Colega Alina Alexoi preia ştafeta de la Corina Dănilă, iar timp de o zi, vom lua o lecţie de istorie de la cei care au pus România pe harta sportivă a lumii. Pe 5 martie, de la ora 16:00, în platoul TVR 2 vin Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei şi Ion Cernea,  trei dintre cei mai valoroşi sportivi români la lupte greco-romane.

Ion Cernea a obţinut 8 titluri de campion naţional la lupte greco-romane în 1956 şi 1958-1964, la categoriile 52 ,57 şi 63 kg; Vasile Andrei a fost laureat cu aur la Olimpiada de la Los Angeles 1984 şi cu bronz la Moscova în 1980, iar Gheorghe Berceanu fost de 8 ori campion naţional, la categoria 48 de kg, campion olimpic în 1972, la Munchen, vicecampion olimpic la Montreal, în 1976, campion european în 1970, 1972 şi 1973 şi campion mondial în 1969 şi 1970.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri, emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” va face o scurtă pauză, întrucât TVR 2 va transmite în direct meciurile din cadrul Cupei Davis România-Israel.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești,

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2