loader
Foto

Galerie foto

Prietenii TVR2 văd primii “Hoţul de cărţi”

Câştigă invitaţii duble la premiera filmului “Hoţul de cărţi”, pe pagina de facebook TVR2.

 

Documente disponibile pentru descarcare:

TVR2, Odeon şi Grand Cinema & More vă invită la ecranizarea unui roman de mare succes, în regia lui Brian Percival, avându-i în distribuţie pe Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nélisse. Urmăreşte pagina de Facebook TVR2, în perioada 20-26 februarie, intră în concurs şi poţi câştiga invitaţii duble la evenimentul de lansare a filmului “Hoţul de cărţi”, eveniment ce va avea loc pe 27 februarie la Grand Cinema Digiplex, începând cu ora 18:30.

“Hoţul de cărţi” spune povestea unei fete pline de viaţă şi curajoase, pe nume Liesel, care transformă vieţile tuturor celor din jurul ei când este trimisă să locuiască la o familie adoptivă, în Germania celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru Liesel, puterea cuvintelor şi a imaginaţiei devine un mijloc de a evada din vâltoarea evenimentelor de care sunt înghiţiţi ea şi toţi oamenii pe care îi cunoaşte şi pe care îi iubeşte, ba chiar un mijloc de a găsi bucurie. Ea este inima şi sufletul poveştii din “Hoţul de cărţi”.

De altfel, inima şi sufletul, precum şi triumful şi perseverenţa, sunt motoarele filmului, care este bogat în teme şi personaje în care se va regăsi fiecare generaţie. O ilustrare emoţionantă a capacităţii spiritului uman de a face faţă vicisitudinilor, această poveste optimistă înfăţişează contrastul dintre inocenţă (întruchipată de Liesel) şi tirania omniprezentă care a marcat epoca respectivă şi patria ei.

Povestea şi personajele ei sunt rodul imaginaţiei scriitorului Markus Zusak, al cărui roman, Hoţul de cărţi, a fost publicat în Australia, ţara sa natală, în 2005, iar în restul lumii, în 2006. Cartea s-a vândut în opt milioane de exemplare la nivel mondial, a rămas în topul celor mai bine vândute cărţi realizat de The New York Times vreme de aproape şapte ani şi a fost tradusă în peste 30 de limbi. În plus, romanul a câştigat peste zece premii literare, a ocupat locul întâi în clasamentul Amazon.com şi a fost inclus în numeroase liste cu cele mai bune cărţi ale anului.

Din 28 februarie 2014, filmul, distribuit în România de Odeon, apare în cinematografele din ţara noastră.

Regulamentul concursului îl găsiţi aici

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: 'Cum scapam de jocurile de noroc?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

* Secretele Muzeului Antipa

Printr-un joc de cautare de comori la Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa, Adriana Irimescu, insotita de elevi, descopera povestea prieteniei dintre Grigore Antipa si Emil Racovita, dar si alte secrete ale muzeului.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2