Preşedintele Academiei şi Maia Morgenstern, la “Drag de România mea!” | VIDEO
vineri, 04 septembrie 2020
PAUL SURUGIU-FUEGO a revenit, din 13 septembrie, cu cel de-al cincilea sezon al emisiunii difuzate de TVR 2, cu exclusivităţi şi declaraţii incendiare.

„Arta este salvarea, într-o lume plină de incertitudine! Și nu arta îndoielnică, cu eroi prefabricați, mediocritate și subcultură, ci acea parte care ne poate înălța și ne poate face mai buni.

Asta veți găsi întotdeauna în emisiunea „Drag de România mea!”, promite Paul Surugiu Fuego, gazda unuia dintre cele mai curate și mai apreciate show-uri de divertisment de televiziune.

Cu mai multă energie, din 13 septembrie, de la ora 15.00, Paul Surugiu Fuego a dat startul celui de-al cincilea sezon „Drag de România mea!”, la TVR 2. Emisiunea, care deja are un numeros public fidel şi iubitor de calitate, ne propune un sezon dinamic, divers, cu gale şi personalități marcante din care nu vor lipsi exclusivitățile, muzica de calitate și eroii de ieri şi de azi. Ne pregătim şi de rubrici noi și folclor autentic, cu multă emoție și lacrimi de bucurie, dar și de momente inedite şi pline de savoare. Sezonul cu numărul cinci va fi cel mai lung de până acum, având 17 gale cu divertisment curat, demn, în care nu-i nevoie să epatezi sau să ieși în evidență pentru a oferi publicului o alternativă.

(oar_w460)

Pe lângă momente speciale, personalități şi artiști de seamă, vom revedea rubrica de umor în care Fuego și invitaţii său vor reinterpreta scenete celebre din istoria televiziunii. Echipa „Drag de România mea!” a pregătit şi noutăţi: rubrica ROMÂNIA DE PE COCLAURI, acolo unde Iosif Ciunterei, un tânăr de 25 de ani, va culege povești și obiceiuri de pe plaiurile României şi va arăta partea frumoasă a țării. Vom redescoperi astfel tradiții și obiceiuri uitate, de la tunsul oilor, la spătalul hainelor, până la olărit, țesut sau făcut bulion de casă. În fiecare ediţie vom descoperi înţelepciunea populară, ne vom întoarce la tradiţii, vom asculta poveşti și vom cunoaşte oamenii simpli, dar înalți spiritual şi obiceiurile lor uitate.

(oar_w460)

Printre personalităţile pe care le vom întâlni se numără președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, marele intelectual Răzvan Theodorescu, o mulțime de artiști iubiți și apreciați, de la Marcel Pavel, care ne va spune cum a depășit perioada grea, până la Mirabela Dauer sau Alexandru Arșinel, care au pregătite gale surpriză ori familia Geambașu, care s-a reunit în premieră la „Drag de România mea!”. Vor fi gale speciale de folclor, politicieni şi intelectuali care vor veni în exclusivitate într-un show de divertisment, dar şi tineri plini de talent și momente inedite. Şi în acest sezon Fuego va continua seria duetelor de excepție și a omagiilor dedicate unor artiști plecați dintre noi. Printre surprize, o soprană de renume mondial care va păși pragul emisiunii lui Fuego, în premieră, după ce a fost declarată anul trecut cea mai bună voce a lumii.

“DRAG DE ROMÂNIA MEA!” este show-ul de divertisment care vine ca o gură de aer în marea aceasta de mojicie și disperarea absolută după alterarea principiilor și-a valorilor. Noi aducem în fața voastră artă adevărată, aducem autentic, aducem nume mari, personalități culturale și artiști care merită să apară la televizor. Nu ne erijăm în rolul celor care vor să educe, deloc, ci doar să relaxeze, cu decență și cu exemplele unor oameni de la care putem învăța ceva. Cred eu că se poate face performanță și cu lucruri interesante și decente, cu muzică bună, ușoară sau populară, cântată exclusiv în limba română.

Cred că putem oferi oamenilor duminici de neuitat fără să ne maimuțărim sau să ne batem joc de inteligența lor. Îmi doresc ca lumea să-nțealagă mai mult și mai bine munca noastră și faptul că suntem o emisiune curată, decentă, educativă, așa cum trebuie de altfel să fie divertismentul. Îmi doresc audiențe la fel de bune și să fim lideri pe tronsonul nostru orar, deși nu ne ghidăm neapărat după audiențe, ci după calitate. Și nu ne pasă că suntem cumva contra curentului, nu ne doare gura sa spunem lucruri frumoase si decente despre artişti, despre valori, să-i arătam în lumina cea mai corectă, să-i readucem în faţa voastră și să facem duminicile așa cum se făceau cândva.

Iar in spatele meu, să ştiţi că stă o echipă de profesionişti implicaţi, care muncesc cu sufletul şi care ştiu şi simt că fac artă şi că umărul lor este considerabil în menţinerea unei linii de plutire în lumea asta plină de mizerie, urâţenie, prostie şi răutate. Îi vedeţi pe toţi la finalul emisiunii, pe generic. Faptul că ne e drag de România nu e o bravură. Nu vrem lauri şi nici nu ne batem cu pumnul in piept. Pentru noi, din drag de România, asta-i normalitatea şi credeti-mă pe cuvânt, televizorul trebuie să educe şi să distreze, nu să îndobitocească un popor! Ceea ce fac eu la televizor este o responsabilitate, așa văd lucrurile și nu o goană nebună după celebritate sau dupa cifre bombastice!“. (Paul Surugiu-Fuego).

(oar_w460)

Sezon nou „Drag de România mea!” cu exclusivităţi şi declaraţii incendiare

Duminică, 13 septembrie, de la ora 15.00, prima ediţie a noului sezon „Drag de România mea!” se anunță plină de surprize. Iosif Ciunterei, tânărul care descoperă povești autentice, prezintă un film etnografic despre satul de cânepă.

Umorul va fi și el prezent, printr-o scenetă surpriză, reinterpretată, plină de haz. Exclusivitatea primei ediții constă în prezența în platou a marelui intelectual, istoric și om de cultură, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Acesta va povesti despre situația actuală a României, despre criza culturală, va recita versuri, va descrie profilul românului și va face, în exclusivitate, declarații de senzație despre ce mai înseamnă patriotismul azi.

Fuego și îndrăgita artistă de folclor autentic din Ardeal, Adriana Irimieș, care vine într-un costum popular de sărbătoare, foarte vechi, vor cânta melodii de suflet, dedicate țării și dragostei de ea. Adriana Irimieș își reprezintă cu cinste și demnitate zona și luptă pentru promovarea autenticului!

Maia Morgenstern, celebră actriță de renume mondial, va fi premiată de Fuego și va lăcrima amintindu-și de părinții ei. Ea a pregătit un moment de senzație alături de Fuego, dedicat mamei, povestindu-ne totodată atât despre experiența în celebrul film a lui Mel Gibson – “PATIMILE LUI HRISTOS” cât și despre continuarea acestui proiect important. dar și despre copii ei, despre teatru și despre cum e să conduci o instuție culturală în România.

Avem și o familie de colecție, care vine cu povestea lor de dragoste și exclusivități. Cântăreața Alina Sorescu și soțul ei, Alexandru Ciucu, designer și creator al Casei Regale, vor povesti despre familia lor, Alina va cânta, iar soţul ei ne va prezenta o colecție atipică creată pentru Fuego și concertul simfonic al acestuia. O ediție „Drag de România mea!” plină de energie şi noutăţi, cu daruri muzicale şi în care ne vor fi aproape, ca de obicei, band-ul Supermarket și baletul condus de coregraful Florin Mariș.

 • 11:30
  Prietenii de la radio
  Transmisiune directă Producător: Liana Damian
 • 12:00
  Telejurnal TVR2
  *Sport*Meteo Transmisiune directă Translator mimico-gestual Lena Dermengiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 12:40
  Teleshopping
 • 13:00
  Cultura minorităţilor
  *Germani Producător: Alexandru Mihăilescu
 • 13:30
  Opera comică pentru copii
  *Opera copiilor Producător: Valentina Băinţan
 • 14:30
  Documentar 360°-GEO
  * Curaçao-terapia cu delfini redifuzare (Curaçao, des dauphins thérapeutes, Franţa-Germania, 2021) Realizatori: Holger Riedel, Nazan Sahan Din anul 2004, în insula Curaçao funcţionează un centru de terapie cu delfini, unde persoane cu diverse dizabilităţi de tip fizic sau mental vin cu regularitate. Cinci delfini ajută pacienţii să-şi regăsească gustul de viaţă. Este unul dintre principalele scopuri ale acestui tip de terapie, a cărui eficacitate nu a fost recunoscută încă de comunitatea ştiinţifică. Redactor: Gabriela Onea
 • 15:30
  Teleşcoala
  *Clasa a VIII-a Matematică Producator: Sinziana Milosoiu
 • 16:00
  Teleşcoala
  * Limbi străine Franceză Producator: Sinziana Milosoiu
 • 16:30
  România…în bucate
  TVR Craiova * Tăst Show Rețete pregătite în județul Dolj, la Dăbuleni: păcele de oaie, pomana porcului, salată de gogonele cu usturoi pe grătar. Emisiune realizată de TVR Craiova Prezentator si realizator: Doru Ciolacu Producător : Simona Musuroi Jurnalist Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 17:00
  În direct cu viaţa
  ​ Înregistrare Producător: Daniel Paraschiv Realizator: Liana Stanciu Redactori: Adina Toderaşcu şi Sinziana Milosoiu
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 47 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Destine ca-n filme
  * In memoriam Ioan Gyuri Pascu 55 de ani de viaţă şi 39 de ani de activitate. Un destin de artist care a interpretat numeroase roluri, nu doar alături de grupul Divertis, care i-a adus notorietate, ci şi în piese de teatru şi filme. A compus, a interpretat, a scris scheciuri, scenarii, cărţi. Şi, mai puţin ştiut astăzi, prin casa sa de discuri, a ajutat numeroşi alţi cântăreţi şi trupe să se lanseze. Ioan Gyuri Pascu, o stea căzătoare... ce ne luminează încă! Prezintă: Iuliana Marciuc Producător: Iuliana Marciuc Realizator: Doru Ionescu Redactor: Dana Ilie
 • 21:00
  Formidabilii-Români din Italia şi poveştile lor
  redifuzare *Românii din Italia reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate din afara granițelor, iar după aproape două decenii de la formarea ei lumea lor s-a maturizat și nu mai poate fi judecată cu prejudecăți. Antreprenori, sportivi olimpici, creatori, specialiști din finanțe, domeniul digital sau al afacerilor europene fac o hartă a valorii și reușitelor surprinzătoare, făcând radiografia migrației românești ajunsă la vârsta maturității. Realizator: Irina Păcurariu Redactor: Alice Săceanu
 • 22:45
  Iarna amintirilor
  *Divertisment (Arhiva TVR) *Iarna amintirilor readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor. Un program de varietăţi, muzică uşoară şi umor, susţinut cu măiestrie de cântăreţi şi actori consacraţi, care au încântat ani la rând generaţii de telespectatori. Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Sorina Soare
 • 23:00
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 46 Dramă. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 00:00
  Luminiţa de la miezul nopţii
  Producător: Luminiţa Velciu Redactor: Transmisiune directă
 • 01:00
  Documentar 360°-GEO
  * Curaçao-terapia cu delfini (Curaçao, des dauphins thérapeutes, Franţa-Germania, 2021) Realizatori: Holger Riedel, Nazan Sahan Redactor: Gabriela Onea
 • 02:00
  REVIZIE TEHNICA