Preotul Vasile Gavrilă vine la "Mic Dejun cu un Campion" | VIDEO
miercuri, 20 aprilie 2022
„Ce așteptăm? Așteptăm Învierea”, spune prof. univ. dr. Vasile Gavrilă, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia specială „Mic Dejun cu un Campion”, de sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10:00.

Slujitor la Biserica Sfântul Nicolae Ghica – Paraclis Universitar din Bucureşti şi profesor de teologie, ’’preotul prof. dr. Vasile Gavrilă foloseşte puterea exemplului personal, atât la şcoala ’Sfinţii Trei Ierarhi’, pe care a înfiinţat-o, cât şi la Paraclisul Universitar, unde este paroh.

 

Iar această forţă a exemplului este întotdeauna smerenie, ascultare, credinţă în Dumenzeu, dar şi în putinţa omului de a urma calea cea dreaptă’’ – consemnează Daniela Zeca Buzura despre invitatul acestei ediţii speciale din sâmbăta Paştelui de la "Mic Dejun cu un Campion".

(w640)

’’Postul este un timp al așteptării’’, afirmă Părintele Vasile Gavrilă, acum, alături de telespectatorii TVR 2 în aceste clipe de aşteptare, un prieten vechi, care în viaţa şi activitatea sa ca profesor, duhovnic, paroh şi, mai nou, de întemeietor de şcoală a îmbogăţit cu sârg darul său duhovnicesc fiind mereu convins că frumosul, binele şi voia Domnului trebuie să ne însoţească în fiecare zi a vieţii noastre.

Un prieten vechi, care în viaţa şi activitatea sa ca profesor, duhovnic, paroh şi, mai nou, de întemeietor de şcoală a pornit şi perseverat fiind mereu convins că frumosul, binele şi voia Domnului trebuie să ne însoţească în fiecare zi a vieţii noastre.

(w640)

An de an, la Mic Dejun, avem ca invitat pentru a desluşi împreună semnificaţiile profunde ale Sfintelor sărbători câte un preot – duhovnic demn de preţuirea noastră, a tuturor. Cu Pr. Vasile Gavrilă v-aţi cunoscut ani la rândul pentru că domnia sa a fost ’’Duhovnicul de la miezul nopţii’’, cel care, cu empatie şi credinţă răspundea pe larg, în direct, din platoul emisiunii din TVR, întrebărilor adresate de telespectatori.

Aşadar, dincolo de amvon, preotul şi profesorul Vasile Gavrilă ’s-a aventurat’ în misiunea sa duhovnicească, folosind cu mare succes, mijloacele mass media. O încercare de care s-a achitat mai mult decât onorabil pentru că, încă mult timp după aceea primeam la redacţie mesaje pentru dânsul din partea telespectatorilor. Din păcate emisiunea, atât de prizată de public s-a stins dar ecourile ei, nu. Aşa încât, credem că vă facem o bucurie reîntâlnindu-vă.

(w640)

Între timp, Preotul Vasile Gavrilă, dincolo de cursurile de la facultate, a întrezărit nevoia comunităţii pe care o păstoreşte pentru o şcoală şi nu a ezitat să se implice cu toate forţele şi puterea sa de mediator pentru ca acest vis să se adeverească. Şi iată că azi, la revederea după atâţia ani, a putut recunoaşte – cu mare satisfacţie – că prima generaţie de elevi va da examenul de bacalaureat în vară, şi, speră el, cu o promovabilitate maximă.

În rest, viaţa decurge cu bune şi cu rele. Poate fi găsit mereu la biserica pe care păstoreşte de atâţia ani sau la cursuri, la şcoala pentru care s-a zbătut să existe, scrie, traduce, conduce echipa redacţională a revistei şcolii, mai apare pe ici, pe colo pe unde este invitat, îşi creşte frumos copiii, se bucură de nepoţii săi şi toţi cei care vin spre biserică în numele Domnului şi care înţeleg că ’’Nimic fără Dumnezeu’’ este pilonul pe care trebuie să se bizuie întrega viaţă creştinească.

(w640)

Cu jale în suflet pentru cei aflaţi în suferinţă, nevoi şi război nimicitor de destine dar şi cu nădejdea că nu vom fi lăsaţi să ne pierdem într-o atât de mare şi gravă confruntare între întuneric şi lumină, preotul Vasile Gavrilă ne îndeamnă să avem speranţă şi iubire şi să întâmpinăm aceste zile în bună rânduială.

Emisiunea poate fi urmărită la TVR2, sâmbătă, 23 aprilie ora 10:00 şi în reluare luni, 25 aprilie 2022, de la ora 8:00; la TVRInternational sâmbătă, 30 aprilie 2022, ora 8:00 şi la TVR Moldova, în aceiaşi zi, de la ora 7:00

Producător: Ileana Ploscaru Panait.

(w640)

 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Coreea De Sud-Portugalia Comentator: Narcis Selaru Transmisiune directă Education City Comentator: Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 19:05
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Acțiunea filmului are loc după zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul, când un grup de viteji din fosta lui oaste, rătăciți prin diferite orașe ale Europei, hotărăsc să se îndrepte spre patria lor, având cu ei o ladă și steagul celor trei țări românești unite, Moldova, Țara Românească și Transilvania. Vitejii fac față diverselor obstacole ivite in cale, lucrurile din ladă fiind râvnite atât de austrieci, cât și de unguri sau de turci. În final, foștii oșteni ai lui Mihai Viteazul ajung în țară și mor apărând cu vitejie prețiosul steag al Unirii. Redactor: Gabriela Onea
 • 20:52
  Live stadion
  Transmisiune directă
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  Fotbal * * Serbia-Elveţia Transmisiune directă-Stadion Ras Abu Aboud Comentator: Emil Hossu Producător : Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 23:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 23:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 00:00
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 00:05
  Reţeaua de idoli
  redifuzare *Gheorghe Hagi Producător: Irina Păcurariu
 • 01:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Ghana-Uruguay Comentator: Cristian Mândru Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 17.00
 • 02:50
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Redactor: Gabriela Onea