loader
Foto

Galerie foto

Preotul Vasile Gavrilă vine la "Mic Dejun cu un Campion" | VIDEO

„Ce așteptăm? Așteptăm Învierea”, spune prof. univ. dr. Vasile Gavrilă, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia specială „Mic Dejun cu un Campion”, de sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10:00.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Slujitor la Biserica Sfântul Nicolae Ghica – Paraclis Universitar din Bucureşti şi profesor de teologie, ’’preotul prof. dr. Vasile Gavrilă foloseşte puterea exemplului personal, atât la şcoala ’Sfinţii Trei Ierarhi’, pe care a înfiinţat-o, cât şi la Paraclisul Universitar, unde este paroh.

 

Iar această forţă a exemplului este întotdeauna smerenie, ascultare, credinţă în Dumenzeu, dar şi în putinţa omului de a urma calea cea dreaptă’’ – consemnează Daniela Zeca Buzura despre invitatul acestei ediţii speciale din sâmbăta Paştelui de la "Mic Dejun cu un Campion".

(w882)

’’Postul este un timp al așteptării’’, afirmă Părintele Vasile Gavrilă, acum, alături de telespectatorii TVR 2 în aceste clipe de aşteptare, un prieten vechi, care în viaţa şi activitatea sa ca profesor, duhovnic, paroh şi, mai nou, de întemeietor de şcoală a îmbogăţit cu sârg darul său duhovnicesc fiind mereu convins că frumosul, binele şi voia Domnului trebuie să ne însoţească în fiecare zi a vieţii noastre.

Un prieten vechi, care în viaţa şi activitatea sa ca profesor, duhovnic, paroh şi, mai nou, de întemeietor de şcoală a pornit şi perseverat fiind mereu convins că frumosul, binele şi voia Domnului trebuie să ne însoţească în fiecare zi a vieţii noastre.

(w882)

An de an, la Mic Dejun, avem ca invitat pentru a desluşi împreună semnificaţiile profunde ale Sfintelor sărbători câte un preot – duhovnic demn de preţuirea noastră, a tuturor. Cu Pr. Vasile Gavrilă v-aţi cunoscut ani la rândul pentru că domnia sa a fost ’’Duhovnicul de la miezul nopţii’’, cel care, cu empatie şi credinţă răspundea pe larg, în direct, din platoul emisiunii din TVR, întrebărilor adresate de telespectatori.

Aşadar, dincolo de amvon, preotul şi profesorul Vasile Gavrilă ’s-a aventurat’ în misiunea sa duhovnicească, folosind cu mare succes, mijloacele mass media. O încercare de care s-a achitat mai mult decât onorabil pentru că, încă mult timp după aceea primeam la redacţie mesaje pentru dânsul din partea telespectatorilor. Din păcate emisiunea, atât de prizată de public s-a stins dar ecourile ei, nu. Aşa încât, credem că vă facem o bucurie reîntâlnindu-vă.

(w882)

Între timp, Preotul Vasile Gavrilă, dincolo de cursurile de la facultate, a întrezărit nevoia comunităţii pe care o păstoreşte pentru o şcoală şi nu a ezitat să se implice cu toate forţele şi puterea sa de mediator pentru ca acest vis să se adeverească. Şi iată că azi, la revederea după atâţia ani, a putut recunoaşte – cu mare satisfacţie – că prima generaţie de elevi va da examenul de bacalaureat în vară, şi, speră el, cu o promovabilitate maximă.

În rest, viaţa decurge cu bune şi cu rele. Poate fi găsit mereu la biserica pe care păstoreşte de atâţia ani sau la cursuri, la şcoala pentru care s-a zbătut să existe, scrie, traduce, conduce echipa redacţională a revistei şcolii, mai apare pe ici, pe colo pe unde este invitat, îşi creşte frumos copiii, se bucură de nepoţii săi şi toţi cei care vin spre biserică în numele Domnului şi care înţeleg că ’’Nimic fără Dumnezeu’’ este pilonul pe care trebuie să se bizuie întrega viaţă creştinească.

(w882)

Cu jale în suflet pentru cei aflaţi în suferinţă, nevoi şi război nimicitor de destine dar şi cu nădejdea că nu vom fi lăsaţi să ne pierdem într-o atât de mare şi gravă confruntare între întuneric şi lumină, preotul Vasile Gavrilă ne îndeamnă să avem speranţă şi iubire şi să întâmpinăm aceste zile în bună rânduială.

Emisiunea poate fi urmărită la TVR2, sâmbătă, 23 aprilie ora 10:00 şi în reluare luni, 25 aprilie 2022, de la ora 8:00; la TVRInternational sâmbătă, 30 aprilie 2022, ora 8:00 şi la TVR Moldova, în aceiaşi zi, de la ora 7:00

Producător: Ileana Ploscaru Panait.

(w882)

18:30 Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

(MLNR) Prezinta Dan Carbunaru *In cadrul galei vor fi decernate 7 premii (Premiul Grigore Moisil-pentru Stiinte Exacte, Premiul Henri Coandă-pentru Stiinte Aplicate, Premiul Carol Davila-pentru Medicina, Premiul Eugeniu Carada- pentru Economie, Premiul Spiru Haret-pentru Educatie, Mediu, IT, Premiul Constantin Brâncuși-pentru Arta si Cultura, Premiul Nicolae Titulescu-pentru Diplomatie si Politologie), ce vor fi inmanate din membrii Academiei Romane. Programul artistic al spectacolului, este sustinut de Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si prim-solisti ai Operei Romane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, din care fac parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc. Si-au anuntat participarea numeroase personalitati politice, membrii ai Academiei Romane, oameni de cultura si prestigiosi oameni de afaceri. Producator: Larisa Avram RealizatorI: Sanziana Milosoiu si Ana Maria Mindu Jurnalist TV: Gabriela Voinea Transmisiune directa Ateneul Roman

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2