loader
Foto

Premieră la TVR: filmul "Cufărul lui Eminescu"

Filmul ce poartă semnătura regizorilor Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis a fost programat în 15 ianuarie la TVR 2 (de la 18.18), la TVRi (de la 15.00) şi la TVR MOLDOVA (de la 13.30).

 

În ziua când am aniversat 171 de ani de la naşterea lui Eminescu, Televiziunea Română a difuzat în premieră filmul care a avut premiera în cadrul programului Romanian Short Waves de la Cannes 2019.

Realizatorii s-au bucurat de privilegiul de a filma cufărul original pe care Mihai Eminescu l-a primit de la tatăl sau Gheorge Eminovici, iar de aici începe să se desfăşoare povestea filmului.

Un admirator al lui Mihai Eminescu cumpără, la o licitație, un cufăr al poetului. Numai că valorosul obiect îl face pe noul proprietar să pornească pe urmele istoriei şi a manuscriselor păstrate de poet de-a lungul anilor.

Actorii Ion Caramitru și Cristian Moțiu îi poartă pe spectatori prin lumea fascinantă a tinereții eminesciene unde poetul însoțit de cufărul său cu manuscrise călătorește spre Viena, Berlin sau București.

Scenariul semnat de Bianca Beatrice Michi Nema a beneficiat şi de sprijinul științific al Academicianului Alexandru Surdu care a studiat preț de mai multi ani împreună cu filosoful Constantin Noica caietele lui Eminescu.

 

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Euromaxx (EUROMAXX-Magazin despre lifestyle, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Magazin săptămânal ce prezintă cele mai diverse şi mai fascinante evenimente culturale şi sociale europene.

Episodul:98

Redactor: Delia Clonaru

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2