loader
Foto

Galerie foto

Precum femeie la Ierusalim

Echipa Cap compas merge în Ierusalimul timpului contemporan, duminică, 5 martie, de la ora 13:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Multe femei au jucat un rol crucial pe întreg parcursul civilizaţiei umane. De la întemeierea unei familii la conducerea unui detaşament de război, de la vatra de pâine până la hiperbola actului eroic. Femeile au contribuit constant la echilibrul umanităţii. Sibilla, Melinsanda, Maria, Isabela sunt doar câteva nume dintre cele care şi-au croit destinul dimpreună cu oamenii de aici.

Mergem în Ierusalimul timpului contemporan. Într-un sincronism imaginar, vezi simultan doar ce ştii şi ce ai în faţa ochilor, însă aproape niciodată o realitate în ansamblul ei. Ierusalimul este fascinant, îţi creează iluzia că te găseşti în antichitate, indiferent de faptul că ceea ce te înconjoară are o datare mult mai recentă.

(w882) Cap compas

Oraşul Sfânt nu poate fi înţeles fără cunoştinte temeinice legate de evoluţia urbanistică sau fără referiri la distrugerile şi refacerile repetate, la repoziţionările unor locuri simbolice sau la relocările unor spaţii religioase. Ierusalimul este şi un oraş al paradoxurilor şi răspântia unor iluzii care te tulbură precum un labirint de oglinzi în care deşi te vezi, te simţi mereu rătăcit. Aici accepţi o convenţie aproape teatrală, ştiind că ceea ce te înconjoară este adeseori o mărturie mai recentă cu sute de ani şi cu toate astea paşii tăi urcă şi coboară pe scara istoriei fără să ezite localizând locuri şi crâmpeie de lume în timpuri cărora nu le aparţin. Este joaca de-a mitul şi demiurgul modern, acel et ego în Ierusalim căruia trebuie să îi faci faţă atât ca provocare interioară cât şi ca relatare ulterioară.

(w882) Cap compas

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii.

6:05 Primavara amintirilor

6:55 Imnul României

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2