loader
Foto

Galerie foto

Praga, oraşul celor 100 de clopotniţe, sâmbătă la “Cap compas”

Sâmbătă, 7 iunie, de la ora 9.30, la TVR 2 v-am invitat într-o călătorie de neuitat la Praga, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Praga, unul dintre cele mai romantice oraşe din Europa, este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și este o bijuterie arhitecturală, plină de muzee şi berării cochete. Praga este supranumită “mater urbium” adică "mama orașelor" sau  "orașul celor o sută de clopotnițe" sau "orașul de aur". Oricum aţi vrea să-i ziceţi, Praga rămâne o destinaţie turistică în care trebuie să ajungeţi. Episodul nostru de astăzi este o invitaţie într-o călătorie pe care nu o veţi uita niciodată.

Praga,  oraşul de origine al lui Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak, Kafka,  Jan Hus si al lui Rudolph al-II-lea, împăratul alchimist. Când spui Praga, spui castele, catedrale,  pieţe, biserici baroce,  străduţe  pline de clădiri superbe pe care patina timpului le-a transformat în bijuterii şi, mai ales, podul invadat de pictori, muzicanţi şi turişti.

Se spune că a a fost construit pentru a uni regiunea Mala Strana cu Praga. Piatra de temelie trebuia să fie aşezată în ziua a 9-a, luna a 7-a, la ora 5:31, astfel încât, atunci când cineva scria data să apară o succesiune de numere : 1-3-5-7-9-7-5-3-1.

Realizator: Elena Dinu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 98

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2