loader
Foto

Galerie foto

Poveştile pescăreşti de pe malul lacului Tâncăbeşti

În următoarele trei săptămâni, echipa „Pescar hoinar” ne aduce cele mai importante momente de la cunoscuta Cupă Somnmania, din 2016. În prima parte, v-am adus un somn de... 30 de kg. Pe 22 mai, de la 10:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cupa SOMNMANIA 2016 este un eveniment unic  în lumea pescarilor sportivi şi amatori. 60 de concurenţi, campaţi în corturi pe malul lacului Tâncăbeşti, pescuiesc 120 de ore non-stop în căutarea răpitorului suprem de apă dulce – somnul.

Aflată la cea de-a XIII-a ediţie, Cupa este o adevărată probă de rezistenţă pentru pescarii români, care trebuie să ştie cum să captureze cel mia mare somn din lacul de 100 de hectare. În primul episod, Victor Ţăruş şi Eugen Roibu ne descriu povestea primelor zile de ademenire şi vânare a somnului, surprinzând, în direct, capturi de până la 30 de kilograme.

În ansamblu, seria celor trei episoade dedicate somnului se constituie într-o adevărată pledoarie pentru protecţia faunei acvatice şi, în general, pentru comportamentul ecologic responsabil.

***

Pescar hoinar e o emisiune despre toate acele locuri şi experienţe trăite în căutarea marii capturi care stârnesc imaginaţia de nestăvilit a fiecărui undiţar. „Noi nu propunem un program specializat, având ca ţintă doar pescarii amatori”, spune Eugen Roibu într-un interviu. „Noi hoinărim cu undiţa în mână, dar cu ochii larg deschişi”.

Din 2003 până astăzi, expediţiile echipei Pescar Hoinar s-au întins de-a lungul a peste 600 de episoade, iar audienţele mari au arătat că publicului român îi place evadarea din cotidian. Este una dintre cele mai vizionate emisiuni de profil din România şi a fost lider de audienţă la TVR 2, cu o medie de aproape 230.000 de telespectatori, cu vârfuri de rating de 2,6 -2,7  în anii anteriori.

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:05 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2